Архів новин

15 декабря 2023

Роботу Координаційного центру підтримки цивільного населення Луганщини відзначила Ірина Верещук під час Конгресу регіональних та місцевих влад при Президентові України

Сьогодні Конгрес об’єднав майже дві тисячі учасників, серед яких представники державної влади, очільники військових адміністрацій, районних, сільських та селищних рад, а також наші міжнародні партнери.

Тож спільно було напрацьовано чимало інструментів для вирішення нагальних проблемних питань з усіх регіонів країни. Сьогодні громади мають змогу прямої комунікації із Головнокомандувачем і це дозволяє ефективно вирішувати складні ситуації, формує діалог між самоврядуванням, владою і громадянами.

Дбати про наших воїнів, про всіх наших людей – це обов’язково на всіх рівнях влади – Звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні знаходжусь у Львові. Вранці був на Марсовому полі Личаківського кладовища, ушанував наших полеглих воїнів. Наших героїв, яких Україна буде пам’ятати завжди – кожне наступне покоління. Вільної України.

У хабі в Вінниці можна скористатися послугами перукаря, дізнатися стосовно реєстрації зруйнованого майна, вирішити правові питання

Консультацію сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне за тиждень там отримали 44 особи, 61 проконсультована телефоном.

Медичними працівниками КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» прийнято 82 ВПО.

Також видано 226 продуктових наборів державної допомоги, 19 пакунків від Міжнародної організації з міграції.

Хаб працює з 10:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Телефон: 098 174 95 50.

Запис на прийом до лікаря: 096 233 37 77.

Адреса: м. Вінниця, вул. Праведників світу, 43-Б.
 

Прозорість та підзвітність: Держслужбовці навчаються заходам фінансового контролю

Відділом з питань запобігання та виявлення корупції ОДА проведено навчальний захід для працівників апарату облдержадміністрації на тему: «Антикорупційне законодавство України. Заходи фінансового контролю. Декларування майна, доходів, витрат і зобов’язань фінансового характеру у 2023 році».

Електронне декларування є одним з ефективних антикорупційних механізмів, за допомогою якого щороку близько мільйона українців звітують перед суспільством про свої майно, доходи й видатки, який сприяє збільшення рівня довіри до влади серед громадян та є одним з чинників прозорості влади.

86 кремінянам-військовослужбовцям, які боронять Україну, надано фінансову допомогу

Вони одержали кошти з місцевого бюджету на загальну суму 860 тисяч гривень.

Гроші виділено відповідно до Програми надання одноразової матеріальної допомоги жителям Кремінської міської територіальної громади на 2023 рік.

Згідно з програмою, фінансова допомога надається, зокрема, сім'ям військовослужбовців у зв’язку із народженням дитини.

Понад 1000 дітей Рубіжанської громади змогли оздоровитися за кошти місцевого бюджету

Батьки ще 43 дітей з цієї громади отримали грошову допомогу у розмірі 10 тисяч гривень з місцевого бюджету, спрямовану на оздоровлення та відпочинок.

Загалом за цим напрямом вже 10 мільйонів 240 тисяч гривень перераховані на рахунки батьків 1 024 дітей громади.

Розгляд заяв продовжується.
 

Перерозподіл сфер впливу – колаборанти законодавчо дозволили захоплення шахт Луганщини

Депутати так званої «народної ради лнр» внесли зміни до «закону щодо особливостей регулювання майнових та земельних відносин на території республіки».

Відтепер і до січня 2028 року включно права на володіння або користування майновими комплексами підприємств вугільної галузі, що перебувають у державній власності «лнр», можна передавати без проведення торгів.

Якщо коротко – віддадуть шахту тому, кому забажають, без можливості конкурувати.

У 2014-му, при окупації, вугледобувні підприємства націоналізували. Але нічого не владали в їхній розвиток.

На фронті росіяни залучають резерви «штрафників», в Рубіжному жінка не дочекалася швидкої – їде годинами

«Минулої доби загарбники штурмували східніше Тернів на Донеччині, що неподалік Невського. Під час атак вони продовжують використовувати штурмові загони. Також зафіксовано підтягування резервів із штурмових батальйонів, сформованих із колишніх ув’язнених», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

За його словами, Східний фронт на деяких ділянках характеризується різною віддаленістю наших укріплень від оборонних споруджень противника.

Україна не раз доводила, на що здатна; буде час, коли зможемо відсвяткувати вступ у Євросоюз – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, шановні українки!

Важливий день. Тиждень. Важливі були візити. Багато зустрічей і перемовин, ще більше непублічної роботи і з друзями, і зі скептиками також – з усіма. Україна завжди захищає себе. І здобуває те, що потрібно. І навіть тоді, коли хтось сумнівається, ми не здаємось, а переконуємо і боремось. Борітеся – поборете. Саме так це й працює.