Прес-центр13 травня 2021, 14:05

17-23 травня в Україні відбудеться Тиждень безпеки дорожнього руху

Генеральною Асамблеєю ООН на 74-й сесії була прийнята Резолюція «Підвищення безпеки дорожнього руху в усьому світі», відповідно до якої 2021 – 2030 роки проголошуються Другим Десятиліттям дій із забезпечення безпеки дорожнього руху.

Глобальною метою Десятиліття є скорочення кількості смертей та травм у результаті дорожньо-транспортних пригод на 50 відсотків до 2030 року.

Світовим співтовариством розпочато заходи, спрямовані на якісне покращення ситуації з проблемою дорожньо-транспортної аварійності. У травні заплановано проведення 6-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху ООН.

В Україні у два етапи буде проведено щорічний Тиждень безпеки дорожнього руху, який сприятиме реалізації глобальної мети Десятиліття.

В Україні Тиждень безпеки дорожнього руху, як і у всьому світі пройде, у два етапи. Так, 1-й етап Тижня пройде з 17 по 23 травня 2021 року. Загалом, заходи в рамках Тижня покликані привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах і пошуку шляхів їх подолання.

Тож, під час І-го етапу планується проведення різноманітних заходів, серед яких прес-конференція, онлайн-форум з безпеки дорожнього руху, тематичні семінари-практикуми, єдиний національний онлайн-урок з безпеки дорожнього руху у загальноосвітніх навчальних закладах, старт всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт серед дітей та молоді «Безпечна країна», загальнонаціональна благодійна акція зі здачі крові для постраждалих в ДТП «Здай кров – врятуй життя», багато інших.

З урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), переважна більшість заходів у рамках Тижня проводитиметься у дистанційному форматі.

Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху щорічно проходить за підтримки Уряду України, із залученням профільних державних відомств та структур, громадськості та ЗМІ.

Більш детальну інформацію про Тиждень можна отримати за посиланнями:

сайт організатора: Розділ: Тиждень БДР

youtube канал «Безпечна країна»: Безпечнакраїна

Загальний план заходів Тижня безпеки дорожнього руху