Прес-центр23 листопада 2016, 15:11

23 листопада в облдержадміністрації відбулося розширене засідання Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин

Його провів Голова Комітету, народний депутат України Григорій Немиря. Засідання було присвячено питанням моніторингу дотримання прав внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які проживають в зоні проведення антитерористичної операції. Також Комітет був представлений його членам, народними депутатами України Валерієм Пацканом і Іриною Сусловою.

У роботі засідання взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко, заступники голови облдержадміністрації Володимир Гуц та Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів та сил АТО, представники громадськості області.

«Для мене ніколи не було питання «чий Донбас». Донбас – був, є і буде українським. Наразі ця земля та її мешканці потребують нашої допомоги і ми тут саме для цього», – сказав у своєму вітальному слові народний депутат Григорій Немиря.

У свою чергу Роман Власенко сказав наступне: «Ми цінуємо ваш внесок та небайдужість у питаннях, що стосуються дотримання прав людини. Це дуже доречно у ситуації, яка склалася сьогодні на Луганщині».

На засіданні Комітету розглянуто низку питань, пов’язаних з законодавчим забезпеченням допомоги внутрішньо переміщеним особам, забезпеченням прав громадян України, що проживають в районі проведення антитерористичної операції, функціонування КПВВ, пенсійним та соціальним забезпеченням переселенців та інших категорій громадян.

Під час обговорень були озвучені окремі нагальні завдання, які знаходяться на контролі Луганської обласної державної адміністрації. Серед них: належне соціальне, матеріальне забезпечення 292 тисяч внутрішньо переміщених осіб та їх правова підтримка, оздоровлення та надання освіти дітям-переселенцям, дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківської піклування, виплата пенсій пенсіонерам області, покращення умов перебування осіб, що користуються контрольними пунктами в’їзду-виїзду тощо.