Архів новин

28 ноября 2016

Співробітники спецпідрозділу «Фантом» викрили діяльність підпільного грального залу та реалізацію контрафактних цигарок

Днями співробітниками управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО (спецпідрозділ «Фантом») Головного управління ДФС у Луганській області на території центрального ринку Сєвєродонецька встановлено факт реалізації фальсифікованих тютюнових виробів без марок акцизного податку. У порушниці вилучено 352 пачки цигарок виробництва Республіки Молдова орієнтовною вартістю 10 тис. грн. Під час перевірки встановлено, що раніше на цього підприємця за незаконну реалізацію тютюнових виробів вже накладено штраф у розмірі 17 тис.

На Луганщині служба зайнятості підтримує демобілізованих учасників АТО

Луганська обласна служба зайнятості забезпечує соціальний захист та підтримку учасників АТО, надає їм всебічну допомогу у пошуку роботи та підвищує конкурентоспроможність на ринку праці. Центрами зайнятості постійно проводяться ряд інформаційно-роз’яснювальних та профорієнтаційних заходів: дні відкритих дверей, семінари для безробітних даної категорії, зустрічі та семінари з роботодавцями з питань працевлаштування учасників АТО, ярмарки вакансій та тренінги з психологічної підтримки. Один з таких заходів, ярмарок вакансій, відбувся в Старобільську.

Молоді музиканти зібралися у Сєвєродонецьку на фестивалі української музики «MusArt-країна»

27 листопада у Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім.С.С.Прокоф’єва вперше відбувся Обласний відкритий фестиваль-конкурс української музики «MusArt-країна». Його організаторами  виступили управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації і КЗ «Сєвєродонецьке обласне музичне училище ім. С.С.Прокоф’єва».

 

Децентралізаційний марафон "Луганщина 2016" відвідав Новоастраханську потенційну об'єднану територіальну громаду, яка пройшла етап ініціювання

Рішенням сесії Новоастраханської сільської ради за № 14/1 від 21 жовтня 2016 року надана згода на добровільне об'єднання територіальних громад, громада - ініціатор звернулася до суміжних громад і запросила їх об'єднатися та створити Новоастраханьску ОТГ.

В інформаційній сесії прийняли участь активи Новоастраханської сільської, Михайлівської сільської та Булгаківської сільської громад. Наталія Бойко розповіла присутнім складові реформи децентралізації влади, етапи об'єднання, повноваження та результати реформи в Луганській області.

Боротьба за Красноріченську об'єднану територіальну громаду продовжується!

Команда експертів з питань децентралізації Луганського регіонального відділення Асоціації міст України провела інформаційну зустріч із Красноріченською громадою за участі народного депутата України Віталія Курила.

Засідання експертної групи з питань підтримки місцевого самоврядування та добровільного об’єднання територіальних громад області

В листопаді 2016 року під головуванням першого заступника голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Романа Власенка відбулося засідання експертної групи з питань підтримки місцевого самоврядування та добровільного об’єднання територіальних громад області, яку було затверджено розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом за № 535 від 13 вересня 2016 року.

Відкриття 2016: Міні-гранти реалізовано!

26-27 жовтня 2016 Щастинська об’єднана територіальна громада урочисто відкривала проекти конкурсу міні-грантів «Місто своїми руками»: 8 проектів у місті Щастя та 6 проектів у сел. Петропавлівка. Фонд конкурсу цього року склав відповідно 245093 грн та 175 000 грн. Загальний власний внесок жителів склав майже 200 000, а це 50%!

Шкільний автопарк області поповнився 14 новими автобусами

28 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуз урочисто передав нові шкільні автобуси керівникам відділів освіти райдержадміністрацій. Також у церемонії передачі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк.

На Луганщині добігає кінця будівництво басейну

У місті Кремінна на базі Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», завершується будівництво плавального басейну. Цей об’єкт обладнано за всіма новітніми стандартами. Тут є сучасні душові кімнати, роздягальні, приміщення для підігріву та очистки води та котельня.

Наразі збудовані нова чаша басейну скимерного типу, розмір якої становить 25 на 16 метрів, глибина 1,85 метрів та має 6 розподільних доріжок, адміністративно-побутові приміщення, кімнату для тренерів, вестибюль.

НКРЕКП: Інформація щодо Механізму нарахування плати за послугу з централізованого опалення за умови відсутності приладів обліку

Враховуючи те, що останнім часом в окремих засобах масової інформації поширюється негативна інформація щодо кратно-завищених платіжок за послугу з централізованого опалення, яке надається населенню, що містить ознаки дискредитації центральних органів виконавчої влади, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, інформує.

У Попаснянському районі стартував обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Цього року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з партнерськими організаціями прийнято рішення під час акції зробити акцент на проведенні виїзних засідань з метою глибшого ознайомлення із ситуацією насильства безпосередньо на місцях. Початок акції покладено у Попаснянському районі у рамках спільного засідання обласної та районної координаційних рад з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми.

16 днів проти насильства на Луганщині: у Сєвєродонецьку створено мурал

На Луганщині стартував обласний етап щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». У Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок в місті Сєвєродонецьку відкрито мурал. Мурал – це живопис на архітектурних спорудах.

З ініціативи Фонду народонаселення ООН в Україні малюнок «Зупинимо насильство над жінками» нанесено на триповерхову будівлю Сєвєродонецької дитячої юнацької спортивної школи, яка розташована за  адресою: вул. Федоренка, 33.

Новини АТО: п’ять військовослужбовців отримали поранення під ворожим вогнем

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Загалом протягом минулої доби російсько-терористичні війська 12 разів здійснили обстріли у напрямку населених пунктів вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, з 82-мм мінометів, гранатометів різних типів, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї сім разів прицільно відкривався вогонь по укріпленнях наших захисників поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району. У результаті ворожого обстрілу двоє військовослужбовців зазнали поранень.