Прес-центр28 листопада 2016, 11:11

У Попаснянському районі стартував обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Цього року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації спільно з партнерськими організаціями прийнято рішення під час акції зробити акцент на проведенні виїзних засідань з метою глибшого ознайомлення із ситуацією насильства безпосередньо на місцях. Початок акції покладено у Попаснянському районі у рамках спільного засідання обласної та районної координаційних рад з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. Для старту обласного етапу акції обрано саме Попаснянський район, який розташований на лінії розмежування, де люди не з чуток знають, що таке насильство.

Участь у заході взяли голова обласної Координаційної ради, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, голова районної Координаційної ради, заступник голови Попаснянської РДА Валерій Куліков та члени рад. Захід проведено у незвичайному форматі. Так, діти та молодь району зустрічали гостей молодіжною акцією, була організована виставка дитячих малюнків проти насильства. Гості також оглянули фотовиставку робіт, на яких зображено наслідки ворожих обстрілів, що не припиняються в районі.

Під час спільного засідання обласної та районної координаційних рад Ольга Лішик зазначила, що наразі на Луганщині можна виокремити ще один вид насильства – інформаційний, бо проти нашої країни ведеться «інформаційна війна».

Учасники розглянули питання протидії та попередження насильства на обласному рівні, ситуацію із насильством у Попаснянському районі. Досвідом допомоги постраждалим від насильства поділилися представники міжнародних організацій. Зокрема, про роботу мобільних бригад психосоціальної допомоги розповіли представники організацій Фонд народонаселення ООН в Україні та MDM Україна.

Захід у Попаснянському районі став першим у серії виїзних засідань у рамках обласного етапу акції «16 днів проти насильства». Наступні заплановано провести у Старобільському та Біловодському районах за участю суб’єктів взаємодії із протидії насильству з усіх міст та районів Луганщини. Заходи проводяться за підтримки Фонду народонаселення ООН в Україні.