Архів новин

30 ноября 2016

1 грудня 1991 року на Всеукраїнському референдумі ми схвалили Акт проголошення незалежності України

25 років минуло з того часу, як на Всеукраїнському референдумі про підтримку Акту проголошення незалежності України понад 83 % жителів Луганщини віддали свій голос за створення незалежної української держави. Тим самим наші земляки своєю волею закріпили історичне доленосне рішення.

Ця дата назавжди залишиться в історії нашої держави не лише як подія, що ознаменувала підтвердження та визнання незалежності України, а й як символ краху радянського тоталітарного режиму.

Юрій Гарбуз: «Головні інвестиції батьків і влади – це інвестиції у наших дітей!»

30 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з робочою поїздкою відвідав Білокуракинський район.

Там очільник області зустрівся з делегацією Бродівського району Львівської області. У вітальній промові Юрій Гарбуз зазначив: «Зерно співпраці між Львівщиною і Луганщиною проростає. Наші діти, вчителі, представники місцевих органів влади, громадський актив та волонтери у рамках проекту «Змінимо країну разом!» зміцнюють міжрегіональні зв’язки, «зшиваючи» Україну».

Сергій Савчук: Законопроект №4334 щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел економічно вигідний інвесторам, споживачам та країні в цілому

Законопроект №4334щодо стимулювання виробництва тепла з альтернативних джерел вже прийнято за основу у першому читанні у Верховній Раді України. Нагальним є його розгляд та прийняття Парламентом у другому читанні. Саме цьому питанню була присвячена нарада, яка відбулася 29 листопада в Держенергоефективності під головуванням Голови Агентства Сергія Савчука за участю народних депутатів України.

З початку 2016 року Луганщина освоїла понад 62 млн грн коштів Державного фонду регіонального розвитку

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.2016 № 432-р та від 13.07.2016 № 480 «Про внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у тому числі тих, що фінансуються з метою погашення кредиторської заборгованості, зареєстрованої органами Державної казначейської служби станом на 1 січня 2016 року» - для Луганської області передбачено фінансування 35 проектів на суму 193,7 млн грн, у тому числі 2 проектів об’єднаних територіальних громад загальною вартістю

Уряд ухвалив 10 постанов, які кардинально вплинуть на діяльність системи охорони здоров'я

Кабінет Міністрів України ухвалив низку постанов, які закладають засади реформування системи охорони здоров’я в Україні та  вирішують оперативні питання управління медичною сферою.

КПВВ «Станиця Луганська» переходить на зимовий час роботи

Нагадаємо, що режим роботи КПВВ «Станиця Луганська» буде змінено. З 01.12.2016 року пункт пропуску функціонуватиме з 08:00 до 17:00 за київським часом.

Умови призначення житлових субсидій для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» визначено:

 

Під час призначення субсидії фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку, незалежно від отриманих доходів до сукупного доходу за кожний місяць:

 

Луганщина та Рівненщина розвивають партнерські відносини

27 листопада з робочою поїздкою до Новопсковського району прибула делегація з Рокитнівського району Рівненської області з метою зміцнення і розширення відносин у сфері гуманітарно-культурного розвитку, створення дієвого діалогу та обміну досвідом. Раніше між Рокитнівською районною державною адміністрацією Рівненської області та Новопсковською районною державною адміністрацією Луганської області було підписано угоду про налагодження партнерських відносин і співпрацю.

        

Новини АТО: ворожий вогонь знову призвів до поранення двох українських військовослужбовців, одного контужено

По укріпленнях сил АТО поблизу сіл Новозванівка та Новоолександрівка Попаснянського району противник тричі застосовував 82-мм міномети, протитанкові гранатомети та протитанкові ракетні комплекси. У результаті обстрілу двоє наших захисників зазнали мінно-вибухових поранень, ще одного бійця контужено.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

У той же час у напрямку села Кримське Новоайдарського району двічі відкривався вогонь з 120-мм та 82-мм мінометів.