Архів новин

15 ноября 2016

Луганщину відвідали представники організації ООН Жінки

15 листопада до облдержадміністрації завітали представниками організації ООН Жінки. З ними зустрілися заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, співробітники Департаменту соціального захисту населення та Департаменту фінансів ОДА, управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик відвідав Сєвєродонецьк

15 листопада у Луганській облдержадміністрації пройшла робоча зустріч з керівником Міненерговугілля Ігорем Насаликом.

На зустрічі було обговорено проблеми вугільної галузі та питання енергетичної безпеки Луганської області. Носалик розповів про те, що під гарантії уряду буде проведено дофінансування шахт регіону на 1 млрд грн.

«Я проїхав у Луганську область щоб допомогти. Я хочу на місці розібратися у ситуації, що склалась на вугільних підприємствах», – зазначив міністр.

Роз’яснення щодо механізму відпуску вакцин для профілактики грипу громадянам через аптечну мережу

Всі громадяни можуть придбати вакцини лише за умови наявності в них термоконтейнера з холодоелементами. Тому що зберігання вакцин здійснюється з дотриманням «холодового ланцюга», що забезпечує зберігання первинної якості препаратів. 

Вакцини, що зберігалися в умовах порушення «холодового ланцюга», не можуть бути використані і підлягають знищенню. 

Кожна доза супроводжується інструкцією про застосування вакцин українською мовою, та обов’язково видається касовий чек з датою та годиною продажу. 

На споживчому ринку області дефіциту продовольчих товарів не спостерігається

За першу декаду листопад за даними Державної служби статистики України на контрольованій українською владою території області ціни на соціально значущі товари залишалися відносно стабільними, а їх коливання незначне. Цінова ситуація в області залежить від загальноекономічних тенденцій на споживчому ринку України.

Незмінними залишалися ціни на такі продукти харчування: хліб пшеничний з борошна першого ґатунку (11,14 грн), сало (33,50 грн), ковбаси варені першого ґатунку (51,29 грн), олію соняшникову (30,09 грн).

 

Відбудова та відновлення транспортної інфраструктури області на особистому контролі Юрія Гарбуза

Спікером сьогоднішнього брифінгу для ЗМІ, що відбувся в ОДА, виступив директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест. Він розповів про впровадження заходів щодо відновлення та проведення ремонту доріг області.

Він зазначив, що в Луганській області дороги знаходяться в складному стані, особливо після бойових дій. Потребують ремонту тисячі кілометрів доріг.

Сватове: рік після вибухів

Наприкінці жовтня минулого року у місті Сватовому сталася пожежа на складі військової техніки, внаслідок чого інфраструктура, об’єкти соціальної, освітньої сфери, охорони здоров’я, житловий сектор тощо зазнали значних ушкоджень та руйнувань.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.11.2015 № 1198-р «Про виділення коштів для проведення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що склалася 29 жовтня 2015 р. у м. Сватовому Луганської області» облдержадміністрації з резервного фонду державного бюджету виділено кошти в сумі 51995,881 тис. грн.

На Луганщині затверджено Регіональний план із реалізації Національного плану дій «Жінки, мир, безпека»

Важливим питанням на шляху реалізації євроінтергаційних процесів у державі є підсилення уваги до забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, подолання явища ґендерного насильства та недопущення дискримінації за ознакою статі.

Новини АТО: найбільша активність бойовиків спостерігається в районі села Кримське

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська 9 разів порушували режим припинення вогню.

Вже декілька днів поспіль найбільша активність бойовиків фіксується в районі села Кримське Новоайдарського району. Позиції сил АТО обстріляні 5 разів з мінометів 120-го та 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Двічі із застосуванням мінометів 82-го калібру, гранатометів та стрілецької зброї противник бив у напрямку села Новоолександрівка Попасянського району.