Архів новин

21 ноября 2016

Луганська облдержадміністрація оскаржила в апеляційному суді поновлення на посаді Павла Малиша

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 07 листопада 2016 року визнано протиправним та скасовано розпорядження Луганської обласної державної адміністрації № 17С-к від 20 серпня 2014 року «Про звільнення ОСОБА_4» [колишній директор Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Павло Малиш, – ред.]. Суд також постановив поновити Павла Малиша на посаді директора Департаменту охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації.

Облдержадміністрація разом з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста вирішує гуманітарні питання

21 листопада перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зустрівся з головою суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Крістофом Гравеном та його асистентом Катериною Дегтярьовою. 

 

Були обговоренні питання покращення умов перебування громадян на КПВВ «Станиця Луганська», гуманітарної сфери та розвитку бізнесу.

 

На Луганщині відзначили День Гідності та Свободи

Сьогодні, 21 листопада, відбулися обласні урочисті заходи з нагоди Дня Гідності та Свободи.

У заходах взяли участь перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Роман Власенко, заступник голови ОДА Ольга Лішик, народний депутат України Ганна Гопко, громадськість області та учнівська молодь.

Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр підготував дійство та присвятив його усім, хто повстав за демократичні цінності та європейський вибір України.

Інформація щодо законності збору банківськими установами плати за обслуговування платежів за спожиті житлово-комунальні послуги

За даними Антимонопольного комітету України (АМКУ) про результати дослідження ринку послуг з прийому готівкових платежів від фізичних осіб за житлово-комунальні послуги виявлено неправомірність сплати громадянами комісії в банку або поштовому відділенні при оплаті послуг ЖКГ, якщо дані витрати закладені в тарифи на послугу підприємств (http://www.amc.gov.ua/amku/control/main/uk/publish/article/131112).

Увага! Оголошення

24 листопада 2016 року в Луганській облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Засідання відбудеться за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань. Початок о 14:00.

Вчителі Луганщини, Львівщини та Тернопільщини обмінялися педагогічним досвідом

У Сєвєродонецьку відбулася значна подія: біля Школи-інтернату зустрілися педагоги Тернопільської та Львівської областей із своїми колегами з Луганщини, які майже місяць перебували на Західній Україні.  

Нагадаємо, що ця акція з обміну педагогічним і культурним досвідом вчителів відбулася в рамках реалізації Угоди про співробітництво за проектом «Змінимо країну разом». Цю ідею запропонував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час перебування на Львівщині влітку в рамках зазначеного проекту.

Указ Президента України №513/2016 Про утворення військово-цивільних адміністрацій населених пунктів

На виконання Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» постановляю:

1. Утворити: військово-цивільну адміністрацію селища Зайцеве Бахмутського району Донецької області; військово-цивільну адміністрацію міста Золоте та села Катеринівка Попаснянського району Луганської області.

Роз’яснення щодо порядку процедури повірки і заміни лічильників води та тепла у відповідності до чинного законодавства

Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» встановлено, що засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці через міжповірочні інтервали відповідно до вимог постанов Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1195 «Про затвердження Порядку встановлення міжповірочних інтервалів для законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки за категоріями» та від 8 липня 2015 року № 474 «Про затвердження Порядку подання засобів вимірювальної техніки на періодичну повірку, обслуговування та ремонт».

Відбулись урочисті заходи з нагоди річниці створення Новопсковської об'єднаної територіальної громади

Більше року на Луганщині діє Новопсковська об'єднана територіальна громада. За цей час є певні здобутки. Про це у матеріалі, підготовленому телеканалом ЛОТ (Філія НТКУ "Луганська регіональна дирекція"). 

Добігає кінця будівництво поліклініки у Старобільську

Будівництво медичного закладу почалося у 1991 році та відновлено минулого року. На це з обласного бюджету у поточному році виділено 3000,000 тис. грн, за рахунок яких виконано повний комплекс будівельних робіт.

 

Звернення Президента України з нагоди Дня Гідності і Свободи Дорогі співвітчизники! Громадяни України!

Три роки тому кілька сотень сміливих дівчат та юнаків, без участі жодних політиків, зібралися на Євромайдан – щоби висловити мирний протест проти дій режиму Януковича,  який вкрав у них велику європейську мрію. Звіряче побиття молоді «беркутом» сколихнуло тоді всю країну.

За лічені дні вже мільйони українців вийшли на площі й вулиці. Вийшли, щоб зірвати план з перетворення України на малоросійський закуток російської імперії. Щоб продемонструвати свій проєвропейський вибір.

Сьогодні в Україні відзначають День Гідності та Свободи, встановлений Указом Президента України Петра Порошенка 13 листопада 2014 року

Цього дня три роки тому горді вільні та незалежні громадяни вийшли на центральну площу країни, аби висловити незгоду рішенню тодішньої влади щодо припинення підготовки укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, що мала бути підписана на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада 2013 року. Тим самим були перекреслені всі надії народу на інтеграцію України до європейської спільноти країн, де інтереси, права та життя людини понад усе.  

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з Днем Гідності та Свободи

Шановні земляки!

Щиросердно вітаю вас з Днем Гідності та Свободи!

Революція Гідності та героїчний подвиг Небесної Сотні назавжди вписані у новітню історію нашої держави, як прояв патріотизму і мужності Українського народу. У ті холодні місяці кінця 2013-го – початку 2014-го років під кулями снайперів гартувалася воля. На наших очах народжувалася Українська Нація. Під багатотисячне виконання Державного Гімну і під український реквієм «Пливе кача».

Новини АТО: на Луганщині дали відсіч ворожій ДРГ

Протягом минулої доби та після півночі російсько-терористичні війська сім разів відкривав вогонь у напрямку укріплень наших захисників вздовж усієї лінії розмежування.

Зокрема, поблизу села Трьохізбенка Новоайдарського району диверсійно-розвідувальна група противника намагалася наблизитися до позицій українських військовослужбовців, застосувавши автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю. Відбулося бойове зіткнення. Наші воїни дали гідну відсіч та змусили відступити бойовиків, які залишили на місці велику кількість зброї.