Прес-центр28 листопада 2016, 15:11

Відкриття 2016: Міні-гранти реалізовано!

26-27 жовтня 2016 Щастинська об’єднана територіальна громада урочисто відкривала проекти конкурсу міні-грантів «Місто своїми руками»: 8 проектів у місті Щастя та 6 проектів у сел. Петропавлівка. Фонд конкурсу цього року склав відповідно 245093 грн та 175 000 грн. Загальний власний внесок жителів склав майже 200 000, а це 50%!

На відкритті були присутні: Станіслав Валантір - директор ДТЕК Луганська ТЕС, Олександр Богиня - в.о. міського голови, Олександр Балабай - селищний голова, Марк Мягков - менеджер зі взаємодії з місцевими органами влади ДТЕК Луганская ТЕС, Нецвітайло Вікторія – директор Агенції.

Нагадаємо: Відкритий конкурс міні-грантів «Місто своїми руками» реалізується п’ятий рік. Будь-який житель 42 територій, де розвивається бізнес компанії ДТЕК, може взяти участь у проекті і виграти до 30 тис. грн на реалізацію своєї ідеї щодо покращення рідного міста. Бюджет конкурсу становить 5,1 млн грн. Він дозволяє людям не просто точково щось покращити у своєму мікрорайоні, у дворі, на вулиці — а повірити в те, що за достатньої ініціативи і проактивної участі будь-які цілі є досяжними. Можна побудувати власними руками не тільки дитячий майданчик, а і справді — ціле місто. Задекларована мета компанії ДТЕК — пробудити соціальну активність жителів у регіонах розвитку бізнесу компанії, мета містян — зробити свої міста комфортнішими, а мета місцевої влади — знайти в особі місцевих активістів опору та підтримку для реалізації соціальних ініціатив, бо час пасивного очікування благ від держави минув.

Конкурс організовано Щастинською міською радою, за фінансової підтримки компанії ДТЕК при адмініструванні Агенції місцевого розвитку м.Щастя.

Цьогоріч облаштована алея відпочинку, спортивні зали, кабінет хімії, створено майданчик для занять WorkOut, відреставровано найвищу гірку міста, встановлено адресні таблички на будинки, та інше.

Кожного року урочисті відкриття приємно вражають запрошених гостей! Так і цього року: зворушливі віршики та пісні малечі зі словами вдячності ДТЕК, драйвові сучасні танці старшокласників, запуск райдужних кульок у небо на здійснення мрій; коровай з калиною та духмяний чай; веселі руді клоуни, герої казок лисиця Аліса та кіт Базиліо; флеш-моби, спортивні змагання, демонстрування прийомів самбо та дзюдо. Поважні гості були приємно вражені.
На часі нові ідеї та оригінальні проекти.