Прес-центр30 квітня 2020, 16:04

Бізнес допомагає Луганщині: надійшла партія реагентів для ПЛР-тестів

До Луганщини надійшла  партія  наборів реагентів для екстракції РНК зі зразків клітин та тканин. Цього разу гуманітарну допомогу надали одразу два благодійники – ТОВ «Сільпо-Фуд» та БФ «Корпорація монстрів».

 «Сьогодні «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» отримав від загальноукраїнської мережі «Сільпо-Фуд» 830 наборів (39840 шт.) реагентів для екстракції РНК зі зразків клітин та тканин. Благодійники з БФ «Корпорація монстрів» теж передали 10 наборів на 100 реакцій реагентів для виявлення COVID-19, що дозволить обстежити 1000 людей», - прокоментував подію начальник штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Володимир Жданов.

Центр громадського здоров’я МОЗ України передав  40 комплектів захисних костюмів.

Ці вантажі, як і попередні, надійшли до Сєвєродонецька АТ «Укрпошта» безкоштовно.

Нагадаємо, що Луганська філія «Укрпошти» також долучилась до благодійної акції, тому кожна людина чи організація може безоплатно відправити засоби індивідуального захисту для опорних медичних установ у Рубіжному, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Старобільську та Біловодську. Крім того, по області поштарі безкоштовно доставляють ліки у рамках всеукраїнської акції «Ліки 24».