Архів новин

08 апреля 2020

Уряд продовжив строки державних соціальних виплат на період карантину

Уряд прийняв рішення щодо продовження строків виплати державних соціальних допомог громадянам та строків звернення за їх призначенням на період встановлення карантину та обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та 30 днів після його скасування.

Постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання державної соціальної допомоги», розроблену Міністерством соціальної політики, прийнято 8 квітня 2020 року на засіданні Уряду.

Цифрове телебачення – сучасна технологія телемовлення

Відповідно до міжнародних зобов’язань в Україні триває процес переходу ефірного телевізійного мовлення від аналогового стандарту розповсюдження програм до цифрового DVB-T2.

Це означає, що аналогове телебачення буде неодмінно вимкнено на заміну більш прогресивному цифровому стандарту, перевагами якого є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм.

Перевагами цифрового телебачення є висока якість телевізійного сигналу та більша кількість програм.

Цього тижня розпочинаються роботи на дорозі, яка з’єднує Сєвєродонецьк та Станицю Луганську

Роботи будуть проведені в рамках проєкту «Велике Будівництво».

Перші роботи розпочнуться зі Станиці Луганської.

Так, заплановано провести поточні середні ремонти автомобільних доріг загального користування державного значення Т-13-09 Щастя – Широкий на ділянці км 0+000 - км 37+350 та Р-22 контрольно-пропускний пункт «Красна Талівка» – Луганськ на ділянці км 26+630 – км 43+430.

Нагадаємо, у березні поточного року були визначені переможці тендерів на ремонт дороги від Сєвєродонецька до Станиці Луганської.

Загальна протяжність маршруту – 123 км.

Роз’яснення щодо обмежень на період карантину для людей від 60 років

Детальні відповіді на питання, які найбільше турбують людей цієї вікової групи.

Чи можна людям 60 років та більше виходити на вулицю?

Люди від 60 років зараз мають перебувати вдома. Також вони мають утримуватися від контактів з іншими особами, крім тих, з якими вони спільно проживають.

Люди поважного віку є в групі підвищеного ризику, відтак — потребують самоізоляції у визначеному ними місці. Згідно зі статистикою ВООЗ, 95% жертв коронавірусу в Європі були віком понад 60 років.

Розпочато грантовий конкурс на започаткування, відновлення та розширення малих та середніх підприємств

Програма ООН із відновлення та розбудови миру розпочинає грантовий конкурс на започаткування, відновлення та розширення мікро-, малих та середніх підприємств на території Луганської, Донецької та Запорізької областей.

Пенсіонери старше 80 років отримуватимуть щомісячну компенсацію до пенсії

Із 7 квітня Пенсійний фонд України розпочав виплату компенсації до пенсії за квітень пенсіонерам старше 80 років.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020 № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» з 1 квітня 2020 року пенсіонерам, які досягли віку 80 років і старше, до пенсій встановлено щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 500 гривень.

Бути добру: військові ОТУ «Північ» отримали чергову партію медичних засобів

Допомогу для українських захисників надав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Очільник області передав для індивідуального захисту військовослужбовців ОТУ «Північ» 1000 медичних масок.

Це не перша допомога від Сергія Гайдая.

Раніше для запобігання поширенню короновірусної інфекції він  передав військовослужбовцям сім безконтактних термометрів та 16000 медичних масок.

Звернення Президента щодо заходів, яких вживає держава для протидії коронавірусу

Бажаю здоров’я, дорогі українці!

Ми продовжуємо нашу спільну протидію коронавірусу в Україні.

Наразі статистика свідчить про те, що вжиті нами заходи, є правильними.

Вони не були передчасними та надто суворими. Ми аналізуємо розвиток ситуації та продовжимо діяти відповідно до викликів майбутнього.

Тепер трохи конкретики. 

Протягом цього тижня ми очікуємо прибуття щонайменше семи літаків з Китаю та Південної Кореї. Вони доставлять в Україну тест-системи ПЛР та експрес-тести, захисні костюми й апарати ШВЛ, маски та респіратори.

Нічну пожежу в Троїцькому будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів оперативно ліквідовано. Постраждалих немає

Вночі 8 квітня, приблизно о 04:05, з невідомих причин відбулось загоряння даху Троїцького обласного будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів.

На той час у приміщенні перебували 35 підопічних та працівники закладу.

Силами персоналу інтернату усі люди, які в ньому знаходились, були евакуйовані та тимчасово влаштовані до КНП «Троїцьке територіальне медичне об’єднання».

Команда рятувальників прибула на місце події вчасно. Було задіяно сім одиниць спеціальної техніки. Тож пожежу було ліквідовано оперативно. Вогонь пошкодив дах.