Архів новин

29 апреля 2020

Сергій Гайдай: ми визначаємо шляхи поступового виходу з карантину першими

Про це голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай заявив під час відеонаради з бізнесменами Луганщини сьогодні, 29 квітня.

До обговорень питань підтримки малого та середнього бізнесу в умовах карантину приєдналися усі бажаючі – відповідний анонс Сергій Гайдай зробив напередодні на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Уряд затвердив перспективний план формування територій громад Луганщини

29 квітня на засіданні Кабінету Міністрів України було затверджено перспективний план формування територій громад Луганської області.

В області передбачено утворення 37 спроможних об’єднаних територіальних громад, які охоплюють всю територію, в тому числі й тимчасово непідконтрольну.

Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя

Цьогоріч темою Всесвітнього дня охорони праці-2020 стала боротьба з пандемією смертельно небезпечної недуги.

11 березня 2020 року постановою КМУ № 211 в Україні було запроваджено карантинні заходи, які в подальшому уряд подовжив і посилив.

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з питань запобігання поширенню COVID-19

В Україні кількість хворих за добу досі перевищує кількість тих, хто одужав, а тому триває зростання кількості недужих на COVID-19. За минулу добу було зафіксовано 456 нових випадків, 111 осіб – одужали. Про це повідомили на щоденній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, яку провів Президент Володимир Зеленський.

В області збільшено кількість охоплених родинним вихованням дітей-сиріт

Підсумки роботи служб у справах дітей області за 2019 рік та пріоритетні напрями на 2020 рік розглянуті на нараді з начальниками служб у справах дітей райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад.

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинськау режимі відеозв’язку.

Сергій Гайдай передав рятувальникам Луганщини спецавтомобіль

Сьогодні у Рубіжному голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистій передачі рятувального автомобіля.

Так, автопарк рятувальників поповнився новеньким спецавтомобілем CAPM-C на базі Volkswagen Crafter.

Піротехніками на Луганщині виявлено та знищено 26 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 28 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,5 га місцевості у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Під час обстеження виявлено, вилучено та знищено 26 вибухонебезпечних предметів, а саме: 17 артилерійських снарядів, сім мінометних мін й дві гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Сергій Гайдай: буде збільшено кількість призів для учасників флешмобу #Не_лінуйся_вдома_тренуйся #36,6

«Оптимістам – жити подобається, а песимістам – доводиться. Дуже радий, що Луганщина – край оптимістів! Навіть не очікував, що у нас стільки прихильників спорту та здорового способу життя. Вочевидь, доведеться збільшити кількість призів для учасників флешмобу #Не_лінуйся_вдома_тренуйся #36,6. Адже, як можна не відзначити, наприклад, маленьких гімнасток чи цілі родини, що його підтримали», – прокоментував журналістам голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай проміжні результати започаткованої ним акції.

Увага! Запроваджено інформаційну онлайн-платформу «Допомога поруч»

Інформаційну онлайн-платформу «Допомога поруч» (https://dopomoga.msp.gov.ua) запроваджено Міністерством соціальної політики України для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину.

Під час дії карантинних заходів повідомити про потребу в допомозі можуть одинокі, одиноко проживаючі громадяни похилого віку й люди з інвалідністю, а також неповні сім’ї (одинокий батько або мати) з дітьми до 14 років, у тому числі дітьми з інвалідністю.

Досвід Луганщини із впровадження резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» презентовано на всеукраїнському рівні

Засідання «круглого столу» щодо підбиття підсумків виконання Національного плану дій «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року відбулося в режимі відеоконференції.

У заході взяли участь Віце-прем'єр-міністр України Вадим Пристайко, Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг, заступники міністрів з питань соціальної політики, охорони здоров'я, оборони, внутрішніх справ, закордонних справ, Урядова Уповноважена з питань ґендерної політики, низка партнерських неурядових організацій.

Президент призначив голів Новопсковської та Попаснянської райдержадміністрацій

Так, розпорядженням Президента України № 304/2020-рп від 28 квітня 2020 року Слюсарєву Світлану Олександрівну призначено головою Новопсковської районної державної адміністрації Луганської області.

Розпорядженням Президента України № 305/2020-рп від 28 квітня 2020 року Власенка Романа Геннадійовича призначено головою Попаснянської районної державної адміністрації Луганської області.

На Луганщині новий випадок захворювання на COVID-19

На цей час в області загалом підтверджено 33 випадки захворювання на COVID-19. 4 людини вилікувалися, 29 – хворіють.

«За останню добу на Луганщині зроблено 47 досліджень методом ПЛР. Один з них – позитивний, – повідомила керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко. – Це – жінка, жителька міста Рубіжне. Вона повернулася з-за кордону 12 квітня. Перебувала на самоізоляції, у останній день якої жінці зробили швидкий тест. Після отриманого позитивного результату було проведено ПЛР-тестування».