Прес-центр29 вересня 2020, 12:09

Будівництво обласної лікарні та організація відпочинку дітей, – підсумки візиту Сергія Гайдая до Австрії

Про це очільник Луганщини повідомив на прес-конференції в Сєвєродонецьку сьогодні, 29 вересня.

Тож, під час робочого візиту до Австрії разом із Президентом України Володимиром Зеленським голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай і виконавчий директор організації охорони навколишнього середовища GLOBAL 2000 Агнес Заунер підписали Угоду про співпрацю в галузі підтримки дітей та сімей у Луганській області.

«Документом, укладеним між Луганською обласною державною адміністрацією та Австрійською природоохоронною організацією GLOBAL 2000, передбачена проведення санаторно-курортного лікування наших дітей в Австрії. Ця організація працює виключно за кошти меценатів», – сказав Сергій Гайдай.

Крім того, в Австрії проведено перемовини щодо будівництва обласної клінічної лікарні з представниками провідних міжнародних компаній.

«Ми дійшли згоди з компанією, яка готова інвестувати 160 млн євро та побудувати лікарню. Наразі вже створена відповідна робоча група при Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України», – зазначив голова облдержадміністрації.

Стосовно планів будівництва залізничної колії, яка має з’єднати північні райони Луганщини зі всеукраїнською мережею, Сергій Гайдай зауважив, що він же обговорив це питання із компанією з Китаю – однією з кращих в цій галузі, яка готова реалізувати цей проєкт. Зараз питанням займаються в Міністерстві інфраструктури України.