Архів новин

28 сентября 2020

Полювання на Луганщині можуть дозволити з початком дощів, - Сергій Гайдай обговорив з мисливцями відкриття сезону

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з представниками Державної лісової охорони, управлінь лісового та мисливського господарства, Держпродспоживслужби, Держприкордонслужби.

Представники ЛМГ зауважили на необхідності дозволу полювання як єдиного способу підтримки галузі, а також практичній підтримці від влади, наприклад, виділенні коштів з екофондів.

Цьогоріч в області сплачено майже 31 мільйон екологічного податку

За січень-серпень 2020 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 30,7 млн гривень екологічного податку.

До спеціального фонду місцевих бюджетів зараховано 19,2 млн гривень, до державного бюджету – 11,5 млн гривень.

Упродовж січня-серпня 2020 року на обліку в територіальних органах податкової служби регіону перебуває понад 1,4 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

За добу в області зафіксовано чотири нові випадки COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – одна особа, Марківський район – одна, Станично-Луганський – одна, Старобільський – одна.

Серед них: одна прибула з тимчасово окупованих територій, одна – хвора на пневмонію, одна – з кола раніше визначених контактних осіб, одна – самозвернення.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 979 людей.

З них одужали – 516; лікуються – 452 (104 – на стаціонарі; 348 – амбулаторно).

Глава держави вимагає, щоб медики отримали обіцяні підвищені зарплати вже цього місяця

Президент України Володимир Зеленський вимагає, щоб медики вже цього місяця отримали підвищені зарплати. Глава держави наголосив на цьому під час селекторної наради з Прем’єр-міністром, урядовцями та представниками правоохоронних органів.

Президент акцентував увагу на тому, що нині надто мало лікарень уклали угоди з Національною службою здоров’я України для отримання доплат, і Міністерство охорони здоров’я має тримати цей процес під контролем.

Для Станично-Луганської лікарні придбано обладнання для досліджень методом ІФА

Для клініко-діагностичної лабораторії Станично-Луганської ЦРЛ придбано комплект обладнання для проведення досліджень методом ІФА.

Це комплект для мікропланшетів MW-12A, рідер для мікропланшетів MR-96A та термошейкер PST 60HL.

Обладнання призначено для проведення якісних і кількісних імуноферментних аналізів (ІФА) зразків фотометричним методом.

Комплект придбано за кошти районного бюджету в сумі 250 тисяч гривень.

Ваша допомога засобами індивідуально захисту дуже необхідна та вчасна, – Сергій Гайдай представникам ПРООН

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у церемонії передачі гуманітарного вантажу від Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Вантаж розрахований для допомоги лікарням Луганської області і складається з 15 тис. респіраторів стандарту N95 на суму 1,248 млн грн грн. Отримувачем допомоги стала Луганська обласна клінічна лікарня.

У громадах Луганщини діє пілотний проєкт із впровадження Державного аграрного реєстру

Відбувся черговий онлайн семінар щодо впровадження земельної реформи, реалізації державної програми з підтримки аграріїв та розвитку сімейних фермерських господарств.

Актуальні питання земельної реформи порушили директор Луганської регіональної філії ДП «Харківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Тетяна Ємельянова та начальник відділу ринків та оцінки землі Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Ірина Кордюкова.

Велике будівництво: на дорозі Н-21 поблизу Старобільська укладають нижній шар асфальту

Основні роботи на маршруті між Старобільськом та Новоайдаром протяжністю 40 км буде виконано до кінця поточного року.

ТОВ «Ростдорстрой» ремонтує об’єкт, починаючи від Старобільська до села Штормове на ділянці км 0 +000 – км 20 +000.

Після фрезерування розпочалося укладання нижнього шару завтовшки 10 см. Зокрема, у місті Старобільськ закінчено покладання нижнього шару асфальтобетону.

Фінальний етап – покладання верхнього шару з дрібнозернистого асфальтобетону. Крім того, будуть проведені роботи з планування узбіч.

Рубіжне – єдине місто в країні, що доєдналося до проєкту «Безпечне місто»

Відбулося засідання Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Його проведено заступницею голови облдержадміністрації, головою Обласної координаційної ради Катериною Безгинською. У зв’язку з обмежувальними карантинними заходами засідання організували у форматі відеоконференції.