Прес-центр28 вересня 2020, 10:09

У громадах Луганщини діє пілотний проєкт із впровадження Державного аграрного реєстру

Відбувся черговий онлайн семінар щодо впровадження земельної реформи, реалізації державної програми з підтримки аграріїв та розвитку сімейних фермерських господарств.

Актуальні питання земельної реформи порушили директор Луганської регіональної філії ДП «Харківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» Тетяна Ємельянова та начальник відділу ринків та оцінки землі Головного управління Держгеокадастру у Луганській області Ірина Кордюкова.

Про напрями державної допомоги аграріям за програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» розповіла заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Крім того, вона повідомила про започаткування в Луганській області пілотного проєкту щодо впровадження Державного аграрного реєстру.

Експерт проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Руслан Марков розповів про кроки створення сімейних фермерських господарств та можливість залучення міжнародної технічної допомоги для їх розвитку.

У заході взяли участь керівники та фахівці органів місцевого самоврядування Марківського та Міловського районів.