Архів новин

01 сентября 2020

«Велике будівництво»: у Марківському районі відремонтовано дві школи

Відкриття ще двох реконструйованих об’єктів відбулося сьогодні, 1 вересня, в рамках реалізації ініціативи Президента України «Національна програма «Велике будівництво».

Понад 210 учнів Бондарівської гімназії та Ліснополянської загальноосвітньої школи відтепер навчаються, а педагоги працюють в сучасних умовах.

Зокрема, там виконані роботи з утеплення та оздоблення зовнішніх стін, замінено віконні та зовнішні дверні блоки, зроблено капітальний ремонт окремих приміщень, утеплення та оздоблення фундаменту, побудовано ганки, пандуси тощо.

Відсьогодні КПВВ «Станиця Луганська» переходить на осінній режим функціонування

З 1 вересня КПВВ в районі проведення Операції Об’єднаних сил переходять на осінній режим та продовжують функціонувати в умовах карантинних обмежень.

Зокрема за осіннім графіком функціонуватимуть КПВВ «Мар’їнка», «Новотроїцьке» та КПВВ «Станиця Луганська».

Перетин осіб та транспортних засобів лінії розмежування здійснюватиметься у період з 07.00 до 18.30. В напрямку тимчасово окупованої території перетин контрольних пунктів в'їзду/виїзду – до 18.00.

На Луганщині СБУ заблокувала масштабний незаконний видобуток вугілля на державному гірничому підприємстві

У Луганській області Служба безпеки України заблокувала діяльність групи осіб, які організували на державній шахті незаконний видобуток та подальшу реалізацію вугілля, чим завдали державі серйозні збитки.

Оперативники СБУ встановили, що на початку цього року посадовці керівної ланки однієї з шахт ДП «Первомайськвугілля» організували «тіньовий» вуглевидобуток.

Дванадцять нових випадків COVID-19 зафіксовано в області за минулу добу

Географія виявлених захворювань: Міловський район – вісім людей, Попаснянській район – дві, Лисичанськ – одна, Сєвєродонецьк – одна.

Серед них: дев’ять з раніше визначених контактних осіб, дві хворі на пневмонією, одна – на бронхіт.

Унаслідок коронавірусної пневмонії померла 60-річна людина з Попаснянського району.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 329 осіб.

З них одужали – 191; лікуються – 135 (45 – на стаціонарі; 90 – амбулаторно).

Не підведіть Луганщину, Україну, батьків та самих себе, – Сергій Гайдай звернувся до першокурсників та відкрив спортивний комплекс у Кадетському корпусі

Реконструкція стадіону КЗ «Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» в Кремінній відбулася за програмою Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво».

«Сьогодні я пишаюся кожним ліцеїстом. А що буде у майбутньому – залежить тільки від вас. Плануйте та досягайте своїх цілей. Не підведіть Луганщину, Україну, батьків та самих себе!» – звернувся голова облдержадміністрації Сергій Гайдай до кадетів та передав на баланс закладу спортивне обладнання та 40 комплектів форми.

Цього року - термомодернізація, у наступному – капітальний ремонт приміщень: Сергій Гайдай відкрив школи-учасниці проєкту «Велике будівництво»

У рамках робочої поїздки очільник області відвідав школи у Лисичанську та Сєвєродонецьку, де ознайомився з результатами виконання Національної програми Президента України «Велике будівництво», а також взяв участь в урочистостях з нагоди Дня знань.

Цього дня ЗОШ № 14 у Лисичанську окрім 1 вересня святкувала ще й знаменну подію у житті школи – 30-й ювілей від початку своєї роботи.

До бюджетів усіх рівнів перераховано майже два мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб

Протягом січня-липня 2020 року від платників області до бюджетів усіх рівнів надійшло 1 млрд 955,4 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Місцеві бюджети отримали 1 млрд 458 млн гривень ПДФО, що на 137,4 млн гривень перевищує цей показник за січень-липень минулого року.

До державного бюджету мобілізовано 497,4 млн гривень ПДФО, або на 47,5 млн гривень більше, ніж за сім місяців 2019 року.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 46 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 31 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 6,1 га місцевості у Новоайдарському та  Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 44 артилерійських снаряди і 18 мінометних мін.

З 1 вересня надаватиметься грошова компенсація замість одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Урядом прийнято рішення розпочати з 1 вересня 2020 року по 31 грудня 2021 року пілотний проєкт «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Зазначений проєкт передбачає:

- виплата грошової компенсації замість натуральної допомоги «пакунок малюка» у розмірі 5 тисяч гривень;

- відкритий в акціонерному товаристві «Комерційний банк «ПриватБанк» поточний рахунок зі спеціальним режимом використання;

Будинок культури зі Старобільська став переможцем конкурсу інфраструктурних грантів

Старобільський районний будинок культури ім. Т.Г. Шевченка став одним із десяти переможців конкурсу інфраструктурних грантів, у якому взяли участь майже 1000 проєктів з різних куточків України.

Загальний бюджет конкурсу малого гранту становить 3000 євро, який надає Німецький культурний центр «Ґете-Інститут» при Посольстві Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

Проєкт розроблений з метою покращення матеріальної бази вокальної студії «Новий стиль», до складу якого входять п’ять вокальних колективів Старобільського РБК ім. Т.Г. Шевченка.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з Днем знань

Дорогі друзі!

Педагогів і вихователів, школярів і студентів, батьків і всіх причетних до освітньої сфери Луганщини вітаю з Днем знань, який ми щороку відзначаємо 1 вересня.

Свої двері заклади освіти відкривають в непростій незвичній ситуації – поширення коронавірусної інфекції. Ви мабуть вже сумуєте після піврічної перерви за партами, уроками, лекціями, за можливістю спілкуватися віч-на-віч. Тож упевнений, що радість від зустрічі з друзями та педагогами надасть наснаги до навчання.