Прес-центр25 квітня 2020, 15:04

Через КПВВ Станиця Луганська були пропущені 47 громадян, які мали особливі підстави

Сьогодні громадяни, які через особливі життєві обставини, вік та стан здоров’я, мали підстави для перетину лінії розмежування, були пропущені через КПВВ «Станиця Луганська» в обох напрямках.
Відповідно до списків, складених із залученням представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста та ОБСЄ, а також узгоджених командуванням Об’єднаних Сил, 22 особи перейшли з тимчасово окупованої території Луганщини до підконтрольної Україні. Це переважно люди, які мають онкологічні захворювання. До ОРДЛО було пропущено 25 осіб.
«Пропуск людей з обох боків мав початись о 10.00 годині ранку. Ми ретельно перевірили підстави для пропуску кожного, поданого у списках, вони дійсно невідкладні. Як завжди, ми дотримались домовленостей. Проте, перша жінка з ТОТ пройшла КПВВ «Станиця Луганська» тільки о 14.45», - прокоментував подію голова Луганської обласної державної адміністрації-керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.
Усі громадяни, що повернулись до підконтрольної території будуть направлені на двотижневу обсервацію. Ті, хто мешкає на території області – перебуватимуть у самоізоляції, інші – будуть розміщені у спеціально визначеному медичному закладі.
Нагадаємо, що з 22 березня Україна тимчасово припинила пропуск через лінію розмежування на Донбасі осіб та транспортних засобів. З 28 березня на території операції Об’єднаних сил введений режим «Червоний», яким обмежено в’їзд/виїзд до Луганської та Донецької областей.