Прес-центр13 жовтня 2016, 14:10

День захисника України у 2016 році святкується під гаслом «Українські військові – основа незалежності та безпеки нашої держави»

Головна цінність, яку нині забезпечує громадянам українська армія, – мир та спокій. Ми всі маємо можливість жити нормальним життям, розвивати країну, вчитися, виховувати дітей, розважатися тільки тому, що на «передовій» нас захищають. Усе, що ми маємо: власну справу, навчання та роботу, відпочинок, – все це є можливим тільки тому, що нас захищають українські військові.

За словами Президента України Петра Порошенка, найбільшою мірою це свято асоціюється зі справжніми героями України, учасниками антитерористичної операції і бойових дій, учасниками війни за незалежність, з теперішніми Збройними Силами, Національною гвардією, волонтерами, працівниками оборонних підприємств.

«Це свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, – наголосив Петро Порошенко. – Це свято всіх, хто любить Україну. Свято тих, хто тілом, серцем і душею відчув свою відповідальність і причетність до оборони Вітчизни від російських агресорів, окупантів, найманців».

Від сумлінної професійної діяльності військовослужбовців Збройних Сил України, інших силових відомств, добровольчих підрозділів залежать безпека і захист держави.

Цього дня ми із вдячністю вшановуємо пам’ять тих, хто у різні часи боронив нашу землю від ворога, шануємо сучасних захисників та визволителів, віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув, виборюючи перемогу на східних теренах нашої держави сьогодні.

З нагоди всенародного свята – Дня захисника України – заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, керівники структурних підрозділів ОДА, співробітники Луганського прикордонного загону, військовослужбовці військової частини 3035 та управління Західного територіального командування Національної гвардії України, представники громадськості та мешканці Луганщини 13 жовтня у м. Сєвєродонецьку поклали квіти до пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському.

Ольга Лішик побажала усім, хто сьогодні стоїть на сторожі державної безпеки, повернутися додому живими і неушкодженими. Подякувала військовослужбовцям за їх нелегку службу і відданість своїй справі, захист Вітчизни.

«На жаль, 31 сім’я в Луганській області залишилася без батька, чоловіка, сина. Дуже важко дивитися в заплакані очі дітей… Давайте боротися за мир, за повернення українських земель», – наголосила вона.

Хвилиною мовчання вшанували сьогодні пам’ять загиблих захисників України та у рамках заходу відбулася панахида за загиблими воїнами, всіма, хто крізь віки поклав своє життя за волю і становлення незалежності нашої держави.

 

Довідково:

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом.

14 жовтня, Покрова Пресвятої Богородиці, ще з козацьких часів був святковим днем захисників Вітчизни.