Архів новин

17 октября 2016

Луганський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України контролює якість питної води

Проблема забезпечення населення Луганської області якісною питною водою залишається актуальною, адже, через зношеність та недостатню розгалуженість систем централізованого водопостачання та водовідведення, застарілість технологій очищення води, постійно існують загрози виснаження та забруднення водних ресурсів.

Так, за 9 місяців поточного року на мікробіологічні показники досліджено 2355 проб водопровідної питної води, з яких 4,6 % не відповідали «Гігієнічним вимогам до води питної, призначеної для споживання людиною».

На Луганщині відбувся триденний Всеукраїнський тренінг «Молодіжний працівник»

Днями у місті Кремінна відбувся Всеукраїнський базовий тренінг програми «Молодіжний працівник».

Участь у тренінгу взяли 20 представників з Харківської, Сумської, Луганської, Черкаської, Чернігівської та Рівненської областей.

Програма «Молодіжний працівник» – це трирівнева постійно діюча навчальна програма, збудована у форматі спільного навчання на період 2014 ‑ 2017 рік.

Юрій Гарбуз привітав з ювілеєм колектив Рубіжанського картонно-тарного комбінату

15 жовтня ПАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат», один з найбільших в Україні виробників транспортного пакування з гофрованого картону, святкував 25-річний ювілей підприємства. З цією знаменною датою та професійним святом – Днем працівників целюлозно-паперової промисловості України – колектив підприємства привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Посилення соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей

Законом України «Про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» визначено зміни щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення.

Лідери Білокуракинщини визначені та приступили до роботи

У Білокуракинській ОТГ, що на Луганщині, 2 жовтня обрали та 11 жовтня рішенням селищної ради затвердили повноваження тринадцяти старост, зокрема у селах: Курячівка, Хоменкове-І - Кучерявої Ольги Петрівни; Нещеретове, Калинівське - Оселедька Анатолія Миколайовича; Паньківка - Крамарєвої Наталії Миколаївни; Заїківка, Луб'янка - Курочки Романа Сергійовича; Цілуйкове - Застави Олексія Володимировича; Олександропіль, Климівка, Ляшківка, Приходьківка, Романівка - Хоружиної Марини Анатоліївни; Лизіне - Коваленко Ірини Володимирівни; Бунчуківка, Грицаївка - Коробки Людмили Миколаївни; Олексіївка -

Україні потрібна сучасна, потужна зброя, яка зупинить агресора та захистить життя наших громадян – Президент під час передачі військової техніки ЗСУ

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Харківської області взяв участь в церемонії передачі озброєння та військової техніки особовому складу Збройних Сил, яка відбулася у Чугуєві Харківської області.

Глава держави наголосив, що така публічна і відкрита передача модернізованих та нових зразків військової техніки, озброєння та відправка їх в район проведення антитерористичної операції стала вже доброю традицією та додав, що вона буде продовжуватись.

У випадку повномасштабного російського вторгнення ми готові дати гідну відповідь – Президент

Президент Петро Порошенко наголошує, що ймовірність ескалації військового конфлікту на Сході України залишається значною.

«Ті, хто не відчувають цього, мають зрозуміти – країна зараз перебуває у стані війни», - заявив Петро Порошенко під час виступу на церемонії передачі військової техніки та озброєння Збройним Силам у ході робочої поїздки до Харківської області.

До кінця жовтня шоста хвиля демобілізації має бути завершена – Президент

Президент Петро Порошенко зустрінеться із військовими, які повертаються додому в рамках демобілізації шостої хвилі.
«Як я і обіцяв, я поставив завдання щоб до кінця жовтня шоста хвиля демобілізації була завершена. Що ми отримаємо в кінці жовтня? Де-факто, багато політиків нам обіцяли перехід на контрактну армію. Я наголошую, що з кінця жовтня українська армія стає контрактною, добровольчою», – заявив Петро Порошенко під час виступу на церемонії передачі військової техніки та озброєння Збройним Силам у ході робочої поїздки до Харківської області.

Юрій Гарбуз підтримав футбольних аматорів та дав доручення щодо розвитку жіночого футболу в області

16 жовтня на стадіоні «Хімік» м. Сєвєродонецька відбувся турнір на Кубок Голови Луганської обласної державної адміністрації з футболу серед аматорських команд. Привітав учасників та нагородив переможців голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Новини АТО: 25 обстрілів позицій ЗСУ із застосуванням важкої артилерії

Протягом минулої доби  ворог 25 разів порушував режим тиші.

У напрямку села Новозванівки бойовики вісім разів застосовували  зенітні установки,120-мм міномети, гранатомети різних типів, БТР , великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

В той же час російсько-терористичні війська з 120-мм мінометів, гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї дев’ять разів обстрілювали позиції українських військовослужбовців поблизу села Новоолександрівка.

А у напрямку села Оріхове противник двічі застосовував 82-мм міномети та стрілецьку зброю.