Прес-центр21 жовтня 2020, 16:10

«Для дітей ви – як друга родина», – Сергій Гайдай на церемонії нагородження працівників освіти

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай вручив державні та обласні нагороди кращим педагогічним працівникам області.

«Кожна професія важлива. Я із задоволенням завжди всіх вітаю із професійними святами, але освіта – це фундаментальна галузь, працівники якої закладають основу, на якій потім кожен учень буде будувати своє власне життя. Від вас залежить з яким багажем знань вони вийдуть зі школи, від вас залежать, можливо, їхні долі. Я хотів би подякувати усім! Взагалі кожному, хто працює на Луганщині необхідно дякувати щодня, адже  умови важкі. Ще раз хочу наголосити: дай Боже, щоб наші діти залишились тут, чи десь вивчились та повернулися на Луганщину – вони будуть розвивати нашу рідну область, і переоцінити ваш вчительский внесок у цей процес неможливо. Для дітей ви, як друга родина. Те, що ви робите – це величезна справа. У нас були учні, які набирали по двісті балів на ЗНО. Тому не зупиняйтесь. А все, що потрібно від нас, ми спробуємо виконати», – привітав працівників освіти очільник області.

Цього року карантин завадив проведенню великого урочистого заходу, тому для освітян відбулася тільки церемонія нагородження.

Так, за значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм Указом Президента України учителю Просторівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Білокуракинської районної ради Володимиру Чижевському присвоєно почесне звання «Заслужений вчитель України»,  директору навчально-наукового інституту педагогіки і психології державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Олені Караман – «Заслужений працівник освіти України».

За значний внесок у розвиток освіти регіону, сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди Дня працівників освіти почесною відзнакою «За розвиток регіону» нагороджено заступника директора Старобільської гімназії Валентину Дарій та начальника управління освіти Рубіжанської міської ради Олену Обаполенко.

Також працівників освіти було відзначено почесними грамотами та листами подяки Луганської обласної державної адміністрації.