Прес-центр18 грудня 2020, 20:12

Для напрацювання компромісних рішень щодо зменшення навантаження на малий бізнес на Луганщині створять робочу групу

«Для Президента України є дуже важливим створення комфортного середовища для малого бізнесу, адже він є основою економіки», – заявив керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак під час селекторної наради з регіонами щодо підтримки підприємців у період карантинних обмежень.

Очільник області Сергій Гайдай долучився до заходу в режимі онлайн разом із учасниками акції #SaveФОП Жаном Киселем та Сергієм Панчишиним.

За словами Андрія Єрмака, Україна прийняла сьогодні найбільш демократичні рішення щодо локдауну у світі. Зокрема, фізичні особи-підприємці на півроку звільнені від сплати Єдиного податку та Єдиного соціального внеску, а також оренди комунального та державного майна.

Проте, підприємці вимагають більшого: взагалі скасувати вимоги щодо використання касових апаратів для мікробізнесу, а також «прив'язку» штрафів до мінімальної заробітнної плати тощо.

Для комплексного вирішення проблем підприємців, напрацювання законодавчих змін, за дорученням Президента України Володимира Зеленського вже у понеділок має запрацювати координаційна рада.

За словами Андрія Єрмака, до цього дорадчого органу при Президентові України увійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок і об’єднань підприємців, незалежні експерти, представники Уряду та Офісу Президента України.

Вже на першому засіданні мають бути поставлені під п’яти до десяти питань, які необхідно вирішити невідкладно.

На місцях доручено оперативно створити робочі групи щодо налагодження конструктивного діалогу та напрацювання компромісних рішень щодо зменшення навантаження на малий бізнес.