Архів новин

22 декабря 2020

У 2020 році в області реалізовано 47 проєктів щодо облаштування будівель елементами доступності для людей з інвалідністю

Сьогодні триває реалізація обласного плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2017-2021 роки «Безбар’єрна Луганщина».

Координує реалізацію Плану заходів обласний комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, а також відповідні комітети у містах обласного значення та районах.

Вадима Гаєва обрано головою регіонального відділення, а Яну Літвінову – членом правління Асоціації міст України від Луганщини

Загальні збори Луганського регіонального відділення Асоціації міст України відбулися в облдержадміністрації у Сєвєродонецьку.

«Зустрічаючись з керівниками міст, я багато разів питав про діяльність Асоціації міст України і співробітництво громад з нею. І знаєте, в мене тільки позитивні відгуки, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай, відкриваючи збори. – Саме таким принципам я віддаю перевагу і у своїй роботі. Тільки у співпраці ми зміцнимо економіку та інфраструктуру наших міст і сіл, Луганщини загалом».

Про реінтеграцію окупованих територій, покращення життя на прифронтовій території та залучення інвестицій розповів журналістам телеканалу «Дом» Сергій Гайдай

На питання чи готова Луганщина приймати молодь з тимчасово окупованих територій очільник Луганської області відповів позитивно: «Ми готові приймати, і приймаємо зараз. Молоді люди приїжджають до нас, вступають до вищих навчальних закладів, в цьому немає ніякої проблеми».

Але, за його словами, на жаль, інформаційну війну ми програємо і потрібно боротися за уми людей, що знаходяться на поки що тимчасово окупованих територіях.

Пологові відділення області озброїлися новими комп’ютерами для впровадження системи «єМалятко»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у передачі комп’ютерної техніки пологовим відділенням Луганщини від Швейцарсько-української програми «EGAP».

Енергетиків Луганщини визначено державними та обласними нагородами

Сьогодні на Державному підприємстві «Сєвєродонецька теплоелектроцентраль» відбувся урочистий захід з нагоди Дня енергетика.

Привітати працівників енергетичної сфери з професійним святом прийшли голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, керівництво міста Сєвєродонецька та підприємства.

До уваги отримувачів гуманітарної допомоги Луганської області

Наказом Міністерства соціальної політики України від 31.07.2020                   № 539 (http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/RE35408.html) затверджено форми звітів про наявність і розподіл гуманітарної допомоги та Інструкція щодо їх заповнення.

На Луганщину прибув гуманітарний вантаж від Латвійської Республіки

Сьогодні, 22 грудня, у селищі Сиротине відбулася передача чергової гуманітарної допомоги населенню, постраждалому від пожеж.

Місцеві мешканці отримали гігієнічні набори від Посольства Латвійської Республіки в Україні.

Ще 200 гігієнічних наборів надійдуть мешканцям с. Вороново, с. Муратове, с. Капітанове, с. Колядівка, с. Новоохтирка с. Побєда та смт Новоайдар.

Жителі подякували за надану допомогу. А представник Посольства завірив, що роботу в цьому напрямку буде продовжено.

Щороку до Держархіву та архівних установ області звертаються із понад 10 тисячами запитів, – брифінг

Про це розповіла директор Державного архіву Луганської області Вікторія Кривицька на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації сьогодні, 22 грудня.

Вона нагадала, що із початком бойових дій із серпня 2014 року Держархів тимчасово розташовувався у Сватовому, а з вересня до сьогодні знаходиться у Сєвєродонецьку. З того часу співробітники підрозділу провели значну відновлювальну та організаційну роботу.

Померли дев’ять хворих від ускладнень COVID-19 в області. Лабораторно підтверджено ще 94 нових випадки інфікування

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 15, Рубіжне – п’ять, Сєвєродонецьк – 31, Білокуракинський – два, Кремінський – 11, Новоайдарський – чотири, Попаснянський – сім, Сватівський – одне, Станично-Луганський – одне, Старобільський – 16, Троїцький – одне.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 8 994 осіб (94 за останню добу).

З них одужали – 6 399 (90 за останню добу); лікуються – 2 346 (403 – стаціонарно, 1 943 – амбулаторно).

За минулу добу піротехніками області вилучено 30 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 21 грудня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 1,9 га території у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом там виявлено та вилучено 30 артилерійських снарядів.

Нагадаємо, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Пенсіонерам, які досягли 65 років, підвищать пенсійні виплати з 1 січня 2021 року

Із 1 січня 2021 року у пенсіонерів, які досягли 65 років та мають страховий стаж 35 років у чоловіків та 30 років у жінок, мінімальний розмір пенсійної виплати складатиме 2400 гривень (6000 гривень – мінімальна заробітна плата з 01.01.2021 х 40 %).

Автоматизованим способом перераховано пенсії 64757 жителям Луганської області.

Пенсії збільшаться у 63411 осіб. Середній розмір підвищення складе 344,99 гривень.

Підприємці мають отримати одноразову матеріальну допомогу до 8 січня – президент

Президент України Володимир Зеленський заявив, що виплати 8 тисяч допомоги підприємцям та працівникам мають здійснити до 8 січня.

Луганщина перерахувала до бюджету майже 149 мільйонів податку на прибуток

У січні-листопаді 2020 року платники області спрямували до Зведеного бюджету України 148,9 млн гривень податку на прибуток. При цьому, державний бюджет отримав 126,5 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 22,4 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження податку на прибуток до державного бюджету збільшилися на 37,3 млн гривень, до місцевих бюджетів – на 4,6 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Глава держави підписав закон щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій» № 962-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 4 листопада 2020 року.

Відповідний законопроект був ініційований Главою держави та визначений як невідкладний для якнайшвидшого розгляду парламентом.

Закон впроваджує податкові стимули для підтримки діяльності у сфері креативних індустрій, культури, туризму, спорту та інших гуманітарних сферах.

Термін подання заяв на отримання одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам подовжено до 31 грудня

Урядом подовжено термін подання заяв на отримання одноразової матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам до 31 грудня.

Зокрема, для отримання одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8000 гривень необхідно заповнити електронну заяву через мобільний додаток Порталу «Дія» за посиланням https://diia.gov.ua/services/odnorazova-materialna-dopomoga-fopam-ta-naj...