Прес-центр22 грудня 2020, 16:12

Вадима Гаєва обрано головою регіонального відділення, а Яну Літвінову – членом правління Асоціації міст України від Луганщини

Загальні збори Луганського регіонального відділення Асоціації міст України відбулися в облдержадміністрації у Сєвєродонецьку.

«Зустрічаючись з керівниками міст, я багато разів питав про діяльність Асоціації міст України і співробітництво громад з нею. І знаєте, в мене тільки позитивні відгуки, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гайдай, відкриваючи збори. – Саме таким принципам я віддаю перевагу і у своїй роботі. Тільки у співпраці ми зміцнимо економіку та інфраструктуру наших міст і сіл, Луганщини загалом».

Очільник Луганщини акцентував, що у 2020 році Луганщина зробила прорив у відбудові інфраструктури. Більш того, наш регіон – серед лідерів за якістю виконання ремонтів.

Він додав, що в кожного керівника територій – громади, району чи області – є реальна оцінка своїх можливостей: «Та тільки разом, проаналізувавши усі варіанти, ми зможемо ефективно розпоряджатися коштами обласного, місцевих бюджетів, розраховувати на допомогу від держави, реалізовуючи важливі для жителів області проєкти! Плідна співпраця вибудовується виключно в діалозі з пошуком компромісних рішень».

Сергій Гайдай також відзначив налагодження взаємодії територій з міжнародними організаціями: «Головне, що змінюється риторика наших поважних партнерів. Наразі вони готові до співпраці в бізнесі та реалізації сумісних проєктів щодо розвитку територій, а не надавати лише гуманітарну допомогу».

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, у свою чергу, окреслив пріоритети діяльності, визначені організацією на майбутнє.

Також він презентував голові обласної держадміністрації велику детальну карту, на якій визначені межі нових районів та територіальних громад.

Відзвітувала про діяльність регіонального відділення АМУ його виконавчий директор Наталія Бойко.

Крім того, на загальних зборах обране нове керівництво Луганського регіонального відділення АМУ.

А саме, голову регіонального відділення та другого члена правління Асоціації міст України від Луганщини. Ними, відповідно, стали голова Новопсковської селищної громади Вадим Гаєв та голова Старобільської міської громади Яна Літвінова.