Архів новин

07 декабря 2020

Надані доручення щодо особливостей навчального процесу в закладах освіти обласної комунальної власності з питань реформування системи інституційного догляду

Департамент освіти і науки облдержадміністрації провів онлайн нараду з  питань функціонування освітньої галузі на території Луганської області, зокрема, закладів освіти обласної комунальної власності.

Розпочинаючи нараду, директор Департаменту Юрій Стецюк підкреслив, що питання активного реформування галузі освіти потребують виважених та чітких дій, наголосивши, що реорганізація системи інституційного догляду та виховання дітей є вкрай важливою.  

На захід були запрошені керівники закладів освіти обласної комунальної власності.

У Новопсковській лікарні триває капітальний ремонт

У КНП «Новопсковське територіальне медичне об`єднання» триває капітальний ремонт будівлі лікувального корпусу, що фінансується за кошти обласного бюджету, на загальну суму 6800,0 тис. гривень.

Так, в усіх відділеннях лікувального корпусу з вересня проведена заміна старих вікон на нові. Завершується утеплення стін та фундаменту будівлі.

Капітальний ремонт приміщень лікувального корпусу, заміну системи опалення тощо виконають у 2021 році.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 7 грудня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 326,05 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 9 грудня та 11 % 10 грудня;

- установи банків – по 7 грудня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Лабораторно підтверджено 61 новий випадок COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – шість, Новоайдарський район – 11, Попаснянський – 16, Станично-Луганський – 15, Старобільський – 13.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 7088 осіб.

З них одужали – 4 963; лікуються – 1938 (392 – стаціонарно, 1546 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 268 дітей віком до 17 років. З них одужало – 182.

Унаслідок ускладнень, спричинених коронавірусом, померла 62-річна жінка з міста Лисичанськ.

Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» відбудеться 9-10 грудня

9 та 10 грудня у форматі відеоконференції відбудеться 5-й форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави».

Захід організовується Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Луганською та Донецькою обласними державними адміністраціями за підтримки Ради Європи.

На Луганщині створені дві родинні династії батьків-вихователів

Упродовж року в регіоні активно триває робота щодо розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей, влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання в сім’ї громадян України.

На Луганщині СБУ системно протидіє загрозам стратегічній інфраструктурі регіону

Цього року Головне управління Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях у межах захисту об’єктів критичної інфраструктури запобігло нанесенню збитків державі на понад 760 мільйонів гривень.

Так правоохоронці попередили перерахування понад 87 мільйонів гривень місцевій комерційній структурі, яка фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати бюджетних грошей. Представники фірми підозрюються у виведенні у тінь державних коштів, виділених на зведення житлових будинків для переселенців.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди Дня місцевого самоврядування

Шановні депутати, працівники і ветерани органів місцевого самоврядування!

Дорогі земляки!

День місцевого самоврядування – одна з дат, пов’язаних і з здобуттям українцями незалежності і розбудовою власної демократичної держави.

Цього року він особливий та доленосний для усіх громад. Адже саме вам, новообраним  депутатам, доведеться будувати місцеву владу в умовах змін територіального устрою та законодавчої бази, завойовувати повагу тих людей, які не віддавали за вас свій голос.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 3,3 мільярда

Протягом січня-листопада 2020 року до місцевих бюджетів області надійшло 3 млрд 331,6 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 265,1 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 2 млрд 404,3 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з минулим роком більше на 230,5 млн гривень.

Єдиного податку надійшло 408,6 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 32,4 млн гривень.

Сергій Гайдай привітав начальника обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Валерія Ємбакова із присвоєнням звання бригадного генерала

Указом Президента України від 5 грудня 2020 року № 540/2020 начальнику Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» Валерію Ємбакову присвоєне звання бригадного генерала.

У привітанні голови облдержадміністрації Сергія Гайдая, зокрема, йдеться:

«…Шановний Валерію Євгеновичу! Пане Генерале!

Ви – один з перших українських військових, хто отримав нове генеральське звання, яке відповідає стандартам провідних країн-членів НАТО.