Архів новин

01 декабря 2020

Близько 730 різноманітних заходів організовано в області до Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства», – пресбрифінг

Про проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у Луганській області на пресбрифінгу розповіли директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук та радник патронатної служби голови облдержадміністрації, голова Громадської Спілки «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» Микола Надулічний.

Циміки передали на передову жовто-блакитні стяги з теплими побажаннями

Офіцери цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України в Луганській області передали бійцям прапори, які були надані благодійною організацією "Благодійний фонд «Мир і Ко».

Державний Прапор України є символом нашої країни, втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Сьогодні, у час, коли українські воїни захищають рідну землю, виборюючи її суверенність та недоторканість на сході України, саме Державний Прапор України є постійним супровідником бійців і на передовій, і в тилу.

Лабораторно підтверджено 76 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 20, Рубіжне – 11, Сєвєродонецьк – 24, Білокуракинський район – одне, Кремінський – два, Новоайдарський – два,  Новопсковський – два, Попаснянський – два, Сватівський – одне, Старобільський – 11.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджений у 6 350 осіб.

З них одужали – 4 075 (109 за останню добу); лікуються – 2 104 (362 – стаціонарно, 1 742 – амбулаторно).

Медзаклади Луганщини вторинної та третинної ланки підписали з НСЗУ 110 договорів на 1,2 млрд грн

Про це стало відомо під час доповіді директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрія Стогнієва на апаратній нараді. Він розповів про стан роботи закладів охорони здоров’я вторинної та третинної ланок у нових умовах фінансування.

Очільник департаменту зазначив, що починаючи з квітня поточного року розпочався другий етап медичної реформи. Національною службою здоров’я України підписано договори із закладами спеціалізованої медичної допомоги, тим самим розпочато наступний етап трансформації фінансування системи охорони здоров’я.

Юрій Стогнієв – новий директор Департаменту охорони здоров’я Луганської облдержадміністрації

Сьогодні під час апаратної наради Сергій Гайдай представив керівникам структурних підрозділів нового директора Департаменту охорони здоров’я  облдержадміністрації.

Ним став Юрій Стогнієв, який до цього займав посаду виконуючого обов’язки директора зазначеного Департаменту.

Розпорядження з цього призначення голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації підписав 27 листопада.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 96 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 листопада, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 3,11 га території області: у Попаснянському, Станично-Луганському районах та поблизу м. Сєвєродонецьк.

Під час обстеження було виявлено та вилучено 41 артилерійський снаряд, 16 мінометних мін, 32 гранати та 7 підривників.

Нагадуємо: розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Цивільному населенню при виявленні вибухонебезпечного пристрою необхідно:

Більше 15 мільйонів гривень витрачено на оздоровлення чорнобильців – Сергію Гайдаю доповіли про стан виконання Регіональної цільової програми соцзахисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Виконання Регіональної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2019-2021 роки, стало першим питанням, розглянутим на апаратній нараді голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая.

Всеукраїнські учнівські олімпіади не проводитимуться під час карантину

Через загострення епідеміологічної ситуації в країні та ріст показників захворюваності на коронавірус ухвалено рішення не проводити Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів, турніри, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності.

Винятково в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін та конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт. 

Луганщина перерахувала до бюджету 121 мільйон податку на прибуток

Упродовж січня-жовтня 2020 року платники Луганської області спрямували до Зведеного бюджету України 121 млн гривень податку на прибуток.

При цьому державний бюджет отримав 101,9 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 19,1 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження податку на прибуток збільшилися на 27,5 млн гривень до державного бюджету та на 3,6 млн гривень до місцевих бюджетів.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області