Прес-центр16 листопада 2016, 12:11

Філія НТКУ «Луганська регіональна дирекція» – телеканал ЛОТ – на шляху відродження

Нещодавно найпотужніша в Україні регіональна державна телерадіокомпанія, яка мала  покриття сигналом 92 % території області, 18 ліцензій на мовлення, 25 власних медіа-проектів та цілком втратила свою матеріально-технічну базу та значну частину кадрового потенціалу, поступово відновлюється на підконтрольній Україні території області.

У літку 2015 року Луганська обласна телекомпанія (ЛОТ) відновила мовлення з Сєвєродонецька.

Сьогодні ЛОТ покриває мовленням всю територію, крім прикордонних районів, а також частково окуповані території – Стаханов, Брянку, Алчевськ та окремі райони Луганська.

За перший рік мовлення було вибудовано нову сітку, запущено прямоефірні випуски новин, створено низку авторський та циклових програм власного виробництва: «Луганщина звільнена», «Лінія розмежування», «Пряма мова», щоденний телемарафон «ЛОТ наживо», який триває п’ять годин. Окрім власного виробництва, телеканал транслює контент «Радіо Свобода» (проект «Крим. Реалії», «Ваша свобода»), «Голосу Америки» («Час-Time»), Stop-Fake News, а також проекти луганських журналістів, які через війну працюють у телекомпаніях в інших регіонах.