Прес-центр31 жовтня 2020, 12:10

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак та Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко перевірили готовність КПВВ «Щастя» до відкриття

Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак та Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко перевірили хід підготовчих робіт щодо відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду «Щастя». Разом із очільником області Сергієм Гайдаєм вони оглянули територію майбутнього КПВВ  та провели робочу нараду за участю представників штабу  ООС, ДСНС, ГУНП у Луганській області.

Руслан Хомчак, відзначив належний рівень комфортності сервісної зони та місць відпочинку для громадян маломобільних груп та жінок з дітьми,  об’єктів інфраструктури майбутнього КПВВ, а також подякував Сергію Гайдаю за оперативність проведення будівельних робіт.

У свою чергу, Сергій Гайдай звернув увагу головнокомандуючого ЗСУ на проблему облаштування території, прилеглої до так званого «віртуального нуля», - це смуга по 300 м в обидва боки від умовної лінії розмежування. Наразі на цій ділянці дороги не можливо провести ремонтні роботи, адже, за домовленостями, тут не можуть знаходитись ані українські військові, ані представники незаконних військових формувань ОРДЛО.

Нагадаємо, відкриття двох контрольних пунктів в'їзду-виїзду у Луганській області «Золоте» та «Щастя» заплановане на 10 листопада. Про це домовились учасники консультацій у Тристоронній контактній групі (ТКГ) під час чергового засідання, яке відбулося 28 жовтня. Інфраструктура обох КПВВ готова для проїзду вантажного транспорту, але транспортним буде лише КПВВ «Золоте».