Прес-центр27 грудня 2023, 08:12

Із Невського евакуйовані троє місцевих, у «лнр» дозволили голосувати за українським паспортом, до Старобільська передали будинок культури на колесах

«Не витримали щоденних російських обстрілів і наважилися – із прифронтового Невського вчора евакуйовані троє місцевих. Це 73-річний й 55-річний чоловіки та 72-річна жінка. Вони обрали різні більш безпечні регіони країни, житлом забезпечені. У разі виникнення питань зможуть звернутися до Красноріченської військової адміністрації – посадовці підтримують зв’язок із кожним евакуйованим із деокупованих сіл громади», – наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

26 грудня ворог намагався просунутися уперед у Серебрянському лісі, де піхота росіян штурмувала за підтримки авіації.

Ще один авіаційний удар завдано по Білогорівці. По ній, а також по Невському противник спрямовував міномети та артилерію.

Аби підвищити явку та приховати недоліки примусової паспортизації, у цвк рф вирішили надати повноваження виборчкомам на окупованих територіях самостійно затвердити переліки документів, за якими можна буде проголосувати на виборах президента рф.

Зокрема, в так званій «лнр» дозволено брати участь у неволевиявленні й з паспортом України. Втім, цвк рф зняло з себе відповідальність, підкресливши, що це вибір місцевої окупаційної влади.

Аби агітація відбувалася трохи бадьоріше, до окупованих міст і районів почали передавати автоклуби – багатофункціональні будинки культури на колесах.

28 таких автівок мінкульт рф обіцяв закупити ще у березні. Однак підготовка до так званих «перших» виборів минула без цієї диво-техніки.

До чергового обрання путіна підійшли ретельніше. Так, 25 грудня пропагандистський центр на колесах вже працював на Старобільщині.