Прес-центр26 грудня 2023, 17:12

Луганщина долучилася до проєкту Президента «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»

Перше засідання організаційного комітету з реалізації проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» провела заступниця начальника Луганської ОВА, голова оргкомітету Катерина Безгинська.

«Проєкт ініційований Президентом України на підтримку учнівського та студентського спорту у 2023-2024 роках. Міністерство молоді та спорту України спільно із Міністерством освіти і науки України та національними спортивними федераціями започатковує проведення всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» з п’яти видів спорту: волейбол, баскетбол, футзал, спортивне орієнтування та черлідинг», - зазначила Катерина Безгинська.

Змагання складаються з п’яти етапів та проводяться з грудня 2023 по червень 2024 навчального року з урахуванням графіків освітнього процесу.

Участь у ньому беруть юні спортсмени з 20 областей України, на території яких не ведуться бойові дії.

До складу оргкомітету «Всеукраїнських шкільних ліг» увійшли керівники  профільних департаментів Луганської ОВА, спортивних федерацій та начальники районних військових адміністрацій.

«Наша область, на жаль, не братиме участі у проєкті цьогоріч, але ми долучимось до його популяризації серед дітей та молоді, щоб сформувати команди та згодом включитись у змагання», - додала голова оргкомітету.

У свою чергу,  в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Ткачова наголосила, що заклади освіти регіону в онлайн-режимі змагаються в рамках «Учнівської ліги Луганської області», яка має на меті розвиток спортивної активності у дітей.

Наразі, заявки на участь подали 39 навчальних закладів – 470 дітей.