Прес-центр14 червня 2018, 18:06

Луганщина отримала гуманітарну допомогу від Республіки Білорусь

Сьогодні, 14 червня, відбулася передача гуманітарної допомоги цивільному населенню Луганської області від Республіки Білорусь.

«Я щиро дякую Білоруській стороні за посередницьку роль у врегулюванні міжнародного збройного конфлікту та гуманітарну допомогу постраждалому населенню», – зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації, у якому взяла участь делегація з Білорусі.

Очільник Луганщини також висловив сподівання на поновлення міжрегіональної співпраці.

Відповідна угода між Луганською обласною державною адміністрацією України та Мінським обласним виконавчим комітетом Республіки Білорусь про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво підписана у лютому 2003 року.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол нагадав, що під час минулорічної липневої зустрічі  президентів України та Білорусі досягнута низка домовленостей відносно подальшого співробітництва між країнами, у тому числі щодо доставки гуманітарної допомоги українцям.

У свою чергу, Перший заступник Міністра з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь Олександр Худолєєв, чиє відомство відповідало за формування та доставку цього вантажу, подякував українцям за всебічну підтримку під час транспортування.

Комплекти шкільних меблів та холодильники від Білоруської сторони отримають навчальні заклади Попаснянського, Новоайдарського та Станично-Луганського районів, розташовані поблизу лінії розмежування, а також комунальний заклад «Рубіжанський навчально-реабілітаційний центр «Кришталик».