Архів новин

21 июня 2018

В Києві відбувся ХІV Український муніципальний фoрум, організований Асоціацією міст України

Цей традиційний щoрічний захід є майданчикoм для oбгoвoрення питань та вирoблення спільнoї пoзиції oрганів державнoї влади та Асoціації міст України щoдo рoзвитку місцевoгo самoврядування, удoскoналення закoнoдавчoї бази, рoзв’язання кoнкретних прoблем забезпечення життєдіяльнoсті теритoріальних грoмад.

Юрій Гарбуз узяв участь у ІІІ Форумі місцевого розвитку на Львівщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у ІІІ Форумі місцевого розвитку, що проходить 21-23 червня у м. Трускавці Львівської області. До складу делегації області увійшли представники освіти, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та ЗМІ.

Одна з тем форуму – «Схід і Захід разом: регіональний вимір загальноукраїнської солідарності», в рамках якої проходять панельні дискусії, зокрема, щодо співпраці Львівської та Луганської областей.

На Луганщині пересувні лабораторії розпочали перевірку ваги вантажівок

Це стало можливим з облаштуванням на території області спеціальних майданчиків для перевірки ваги вантажівок.

Майданчики побудовано поблизу Сватового, Кремінної та Сєвєродонецька.

Пересувні габаритно-вагові комплекси є ефективним методом контролю за дотриманням автомобільними перевізниками вагових обмежень транспортних засобів.

Нагадаємо, що ключі від двох таких комплексів для Управління Укртрансбезпеки у Луганській області декілька місяців тому передав голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, перебуваючи в Сєвєродонецьку.

«Допомога Схід». Гуманітарну медичну допомогу передали благодійники із Франції

Асоціація «Медична та Благодійна Допомога Франція-Украïна» у рамках стратегічної ініціативи Об’єднаних сил «Допомога Схід» завдяки тісній співпраці з Луганською облдержадміністрацією передала в Луганську область гуманітарну медичну допомогу.

Науковий проект доцента з Луганщини отримає фінансування

Доцент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, кандидат фізико-математичних наук Ганна Хорошун перемогла у конкурсі спільних українсько-польських науково-дослідних проектів, затверджених для фінансування у 2018-2019 роках.

Проект під назвою «Дослідження властивостей сингулярного скелетону в дифрагованому світовому полі» посів п’яте місце і став одним з 15 переможців, які отримають фінансування.

Проведення Першого обласного молитовного сніданку

В рамках відзначення 80-ї річниці від утворення Луганської області, 2 червня 2018 року, о 10.00, у великій залі ресторану готельного комплексу «Мир», відбувся Перший обласний молитовний сніданок.

У заході взяли участь: керівники Луганської облдержадміністрації, духовні керівники обласних об’єднань/управлінь релігійних організацій та окремих спільнот віруючих, міські голови, голови райдержадміністрацій, голови районних рад та об’єднаних територіальних громад, керівники правоохоронних структур та силових відомств, голови професійних асоціацій, представники бізнесу та підприємств.

Луганщина – серед восьми областей України, де затверджені проекти на всю суму інфраструктурної субвенції для ОТГ

Більшість об’єднаних громад вже розподілили між власними проектами кошти інфраструктурної субвенції.

Усі об’єднані громади Донецької, Закарпатської, Київської, Луганської, Полтавської, Харківської, Хмельницької та Черкаської областей вже мають затверджені проекти на всю, або майже всю суму субвенції.

Абітурієнти мають самостійно рахувати середній бал атестата

Випускникам шкіл, що вступатимуть до вишів, потрібно самостійно розраховувати середній бал атестата. Внесення відповідного запису в додаток до атестата не передбачено в затверджених Кабінетом Міністрів України зразках документів про повну загальну середню освіту.

Зокрема, під час подання заяви до вишу – як в електронному, так і в паперовому вигляді – випускникові школи треба самому порахувати середній бал атестата. Перевірятимуть правильність обчислення приймальні комісії закладів вищої освіти.

У поточному році роздрібний товарооборот в області зріс на чверть

У січні-березні 2018 року роздрібний товарооборот у торговій мережі підприємств Луганщини склав 1022,6 млн гривень.

В порівнянних цінах це на 25,6 % більше від обсягу січня-березня 2017 року.

Споживачам реалізовано продовольчі товари на суму 510,2 млн гривень, що становить 49,9 % роздрібного товарообороту в торговій мережі підприємств, непродовольчих – на 512,4 млн гривень (50,1 %).

Офісом з просування експорту створено Сорсингову платформу

Офіс з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України запустив Сорсингову платформу.

Це безкоштовний онлайн-інструмент, який дозволяє українській компанії потрапити в поле зору іноземних імпортерів та розширити свої ринки збуту.

Малим і середнім підприємствам Донбасу допоможуть в реалізації енергоефективних проектів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України та Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ запрошують підприємства взяти участь у процесі відбору для отримання технічної підтримки з визначення та реалізації енергоефективних пілотних проектів. Загалом, для співпраці буде обрано близько 60 компаній.

Рада з питань державного нагляду (контролю) при ДРС розглянула 1972 звернення щодо надання погодження на позапланову перевірку

За інформацією Державної регуляторної служби України (ДРС) протягом 2018 року, станом на 1 червня, з урахуванням рекомендацій Ради з питань державного нагляду (контролю) ДРС розглянуто 1972 звернення органів державного нагляду (контролю) щодо надання погоджень на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованих звернень фізичних осіб про порушення суб’єктом господарювання їх законних прав.

Мінекономрозвитку створює Офіс розвитку малого і середнього підприємництва

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України завершується процес створення Офісу розвитку малого і середнього підприємництва. Офіс працюватиме як консультативно-дорадчий орган при Мінекономрозвитку і координуватиметься першим заступником Міністра економічного розвитку і торгівлі України, який відповідає за формування та реалізацію державної політики в сфері розвитку підприємництва, – Максимом Нефьодовим.

Проекти ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» стали переможцями конкурсного відбору

За підтримки Луганської обласної державної адміністрації проекти, які було подано Державним закладом «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» за ініціативи Міністерства освіти і науки України стали

Започатковано нову програму бізнес стажування для фахівців з України в США

Рада голів державних адміністрацій у рамках співпраці з Американською Комерційною Службою Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні і Програмою SABIT, яку спонсорує Міністерство Торгівлі США, інформує про відкриття нової програми бізнес стажування для фахівців з України за напрямом «Регіональний економічний розвиток».

Мета програми – обмін інформацією та встановлення ділових контактів у сфері регіонального економічного розвитку, ознайомлення з процесом розвитку економіки в різних регіонах США.

На Луганщині військові вже розпочали відновлювати наступний міст

Після відбудови мосту у Троїцькому, який урочисто відкрили 20 червня, військові Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України працюватимуть на наступному об’єкті.

Вже розпочаті роботи з відновлення шляхопроводу на автодорозі Покровськ – Бахмут – Михайлівка Попаснянського району.

Міст між містами Попасна та Бахмут пошкоджено незаконними збройними формуваннями у липні 2014 року.

Питання попередження домашнього насильства на Луганщині розглянуто в ході засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

18 червня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Під час заходу обговорено низку актуальних питань, зокрема стан роботи Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Луганській області з профілактики та боротьби із правопорушеннями серед неповнолітніх та завдання щодо подолання дитячої злочинності.

На Луганщині проходять заходи з попередження торгівлі людьми

У Луганській області з ініціативи Міжнародної організації з міграції в Україні та фінансової підтримки уряду США з 1 квітня 2018 року  реалізується проект «Покращення доступу уразливих груп населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб, до послуг з попередження торгівлі людьми та скринінгу».

Піротехніками на Луганщині вилучено 15 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 20 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,23 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 15 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: вісім артилерійських снарядів, одну мінометну міну, три ручні гранати, три одиниці іншої вибухівки й 15 набоїв.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Конкурсний відбір 3 найкращих стартап проектів Стартап школи "Sikorsky Challenge"

20 червня 2018 року в СНУ ім. В. Даля відбувся конкурсний відбір 3 найкращих стартап проектів Стартап школи "Sikorsky Challenge" для участі у щорічному фестивалі інноваційних проектів "Sikorsky Challenge" у Києві. Захід відвідали представники Департаменту Лариса Швецова та Олена Кіяшко.
Конкурс - одна з найголовніших подій у сфері інноватики Луганщини. Відвідавши цей захід, вкотре переконуєшся наскільки талановиті, креативні, ініціативні та високо професійні люди живуть у нашому регіоні! 

Вітаємо: двом нашим спортсменам призначені стипендії Президента України

Петро Порошенко підписав Указ про призначення стипендій Президента України для видатних спортсменів із паралімпійських і дефлімпійських видів спорту та їх тренерів.

Серед інших стипендії отримали спортсмени з Луганщини. Так, стипендіатом став срібний призер XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року з футболу Дмитро Бєлоусов – у розмірі 12 тисяч гривень. Його партнер по збірній, срібний призер XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року з футболу Дмитро Невенченко матиме аналогічну стипендію.

Зазначимо, що стипендії  Президента України виплачуються:

Новини ООС: на Луганщині знову застосовувалася артилерія

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська вісім разів порушували режим тиші вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Золотого, Новотошківського, Новоолександрівки, Троїцького та Катеринівки застосовувалися гармати калібром 122 мм, 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.