Архів новин

19 июня 2018

Перші досягнення в сфері надання електронних послуг на порталі iGov

19.06.2018 року на апаратній нараді Луганської обласної державної адміністрації, Костянтин Мєшков, заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності презентував перші досягнення в сфері надання електронних послуг за допомогою електронного порталу iGov.

Підбиті підсумки конкурсів з освітніх, культурних та медійних обмінів зі Львівською областю

У рамках реалізації проекту «Змінимо країну разом!» відбулися перший та другий етапи конкурсу з визначення переможців проектів освітніх, культурних та медійних обмінів між Львівською та Луганською областями.

Проект синхронно стартував на Львівщині та Луганщині у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Львівською обласної радою, Луганською обласною державною адміністрацією та Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна».

Чемпіонат Європи з футболу серед глухих: збірна України пройшла фінального етапу

Нещодавно у Полтаві відбувся міжнародний матч – відбір до чемпіонату Європи з футболу серед глухих. 

До складу збірної України увійшли і представники нашої області: Дмитро Бєлоусов та Дмитро Невенченко.

Так, наша збірна у своїй групі перемогла збірну Іспанії з рахунком 4:0. Крім цього, вдома українські футболісти обійшли і збірну Данії з рахунком 7:0.

Зазначимо, що перемога забезпечила українцям вихід до фінального етапу чемпіонату Європи, який відбудеться наступного літа в Греції.

«Допомога Схід». Гуманітарну медичну допомогу передали благодійники із Франції

Асоціація «Медична та Благодійна Допомога Франція-Украïна» у рамках стратегічної ініціативи Об’єднаних сил «Допомога Схід» завдяки тісній співпраці з Луганською облдержадміністрацією передала в Луганську область гуманітарну медичну допомогу.

Завершені весняно-польові роботи в господарствах області

Підбиті підсумки весняно-польових робіт в господарствах Луганщини.

Ярих зернових культур посіяно на площі 124 тис. га або 92 % до прогнозу (134 тис. га), у тому числі:

- ярої пшениці посіяно 0,9 тис. га (254 %);
- ярого ячменю – 38 тис. га (90 %);
- вівса – 4,7 тис. га (107 %);
- гороху – 7,2 тис. га (160 %);
- кукурудзи на зерно – 67,6 тис. га (88 %);
- сорго – 3,5 тис. га (102 %);
- проса – 1,5 тис. га (72 %);
- гречки – 0,2 тис. га (36 %).

Луганський обласний військовий комісаріат визнано одним з кращих в Україні

Сьогодні, 19 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь в урочистому заході з нагоди четвертої річниці відновлення діяльності Луганського обласного військового комісаріату на підконтрольній українській владі території області.

За підсумками діяльності військкоматів у 2017 році Луганський обласний військовий комісаріат та районні (міські) військові комісаріати Луганської області увійшли до трійки найкращих в Україні.

Відкриті віддалені робочі місця Пенсійного фонду в Біловодському районі та Лисичанську

Пенсійна служба Луганщини продовжує роботу над створенням мережі віддалених робочих місць фахівців для обслуговування громадян.

Так, віддалене робоче місце фахівців Пенсійного фонду відкрито на базі Данилівського старостинського округу Біловодської об’єднаної територіальної громади. Це дозволить отримувати відповідні послуги без необхідності виїзду до райцентру близько трьом тисячам пенсіонерів, які проживають у навколишніх селах Данилівка, Третяківка та Первомайськ Біловодського району.

В області розпочинають виплату коштів за держпрограмою підтримки тваринництва

На Луганщині розпочинається виплата коштів за програмою «Державна підтримка галузі тваринництва» в сумі 4225,75 тис. гривень.

Так, спеціальна бюджетна дотація фізичним особам за вирощування молодняку великої рогатої худоби буде сплачена 146 фізичним особам за утримання 316 голів телят на загальну суму 287,5 тис. гривень:

– до 5-місячного віку нараховано 36,0 тис. гривень за 120 голів;

– до 9-місячного віку – 159,0 тис. гривень за 159 голів;

– до 13-місячного віку – 92,5 тис. гривень за 37 голів.

Піротехніками на Луганщині вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,1 га місцевості.

Виявлено та вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: одну мінометну міну, одну ручну гранату й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Дякуючи викладачам медичного університету область буде забезпечена висококваліфікованими лікарями, – Юрій Гарбуз

Нещодавно у Луганському державному медичному університеті відбулась щорічна науково-практична конференція інтернів «Актуальні питання експериментальної, клінічної медицини та фармації». Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз завітав до навчального закладу аби привітати майбутніх лікарів регіону.

«Радий вітати молоду зміну медичних працівників Луганщини! Дякуючи викладачам медичного університету область буде забезпечена висококваліфікованими лікарями», – зазначив Юрій Гарбуз.

МАЙСТЕР-КЛАС «ЕКСПОРТ МЕБЛІВ ДО ЄС»

ТПП України запрошує взяти участь у майстер-класі британського експерта Джуліана Гілла для українських виробників меблів «Тенденції та можливості ринку ЄС для українських виробників меблів», який відбудеться у ТПП України 11 липня 2018 року.

Майстер-клас відбудеться в рамках Німецько-українського партнерського проекту торгово-промислових палат KVP Ukraine.

Під час майстер-класу:

НОВІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО БІЗНЕСУ НА ПОМОР’Ї

У Гданську відкрилось представництво Українсько-Польської господарчої палати.

04 червня в приміщенні консульства України в Гданську відбулася прес-конференція з нагоди відкриття представництва Українсько-Польської господарчої палати в Тримісті.

Консул-керівник консульства України в Гданську Лев Захарчишин разом з президентом Українсько-Польської господарчої палати
Яцеком Пєхотою привітали новопризначеного керівника Представництва, яким став Марек Літка.

Президент вніс як невідкладний законопроект про утворення антикорупційного суду на розгляд Верховної Ради

Президент Петро Порошенко відповідно до статті 93 та частини другої статті 125 Конституції України вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону України "Про утворення Вищого антикорупційного суду".

Глава держави визначив документ як невідкладний для позачергового розгляду Парламенту.

Мета проекту закону - виконання вимог Конституції України, Закону України "Про Вищий антикорупційний суд" та Закону України "Про судоустрій і статус суддів" для започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду.

Новини ООС: Попаснянщина знову потерпає від вогню мінометів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушували режим тиші вздовж лінії розмежування.

Зокрема у напрямку Новотошківського і Троїцького Попаснянського району відкривався вогонь з 120-мм, 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів.