Архів новин

04 июня 2018

Президент України провів зустріч з Головою конгресу депутатів Королівства Іспанія

У рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Королівства Іспанія відбулася зустріч Глави Української держави з Головою конгресу депутатів Королівства Іспанія Аною Марією Пастор.

Співрозмовники відзначили високий рівень дружби та взаєморозуміння, що характеризує двосторонні українсько-іспанські відносини. Зокрема, Президент України подякував за незмінну підтримку Іспанією суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, а також європейських прагнень українського народу.

Триває прийом проектних заявок для участі у обласному конкурсі проектів місцевого розвитку

Триває прийом проектних заявок для участі у обласному конкурсі проектів місцевого розвитку

Протягом останнього тижня прийнято та передано до секретаріату конкурсного комітету 22 проекти.

У минулу п’ятницю, 1 червня, вони були розглянуті на засіданні секретаріату під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Серед них такі проекти:

№ з/п

 

Асортимент луганських продуктів поширюється на іноземних ринках збуту

Відтепер ПрАТ «Біловодський маслоробний завод» має право експортувати  солодковершкове масло «Екстра» власного виробництва.

Відповідно до наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 1 червня поточного року «Біловодський маслоробний завод» затверджено як експортну потужність.

За результатами проведеної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області та ПрАТ «Біловодський маслоробний завод» підприємство визнано таким, що відповідає вимогам країн, куди буде постачатися масло.

Відкрито реєстрацію на торгову місію до Ізраїлю

22-24 липня 2018 року представники Уряду України та українського бізнесу відвідають Ізраїль з торговою B2B місією, яка має на меті відкриття нових можливостей для українських компаній в IT та меблевому секторах на ринку цієї країни.

Мінекономрозвитку та Офіс з просування експорту запрошують зацікавлені українські малі та середні підприємства приєднатися до бізнес-делегації.

Торгова місія дозволить компаніям-учасницям краще зрозуміти й вивчити ринок та встановити безпосередні ділові контакти з потенційними ізраїльськими партнерами.

Увага! Зміна дати проведення заходу

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, відбудеться 5 червня 2018 року (замість запланованого раніше 4 червня).

Місце проведення:  м. Сєвєродонецьк, облдержадміністрація, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок  11:00.

Візит Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки на Луганщину

Сьогодні, 4 червня, Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності була організована зустріч заступника голови, виконуючого обов’язки голови облдержадміністрації Юрія Клименка, заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик та директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Дениса Денищенка з делегацією Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Юрісом Пойкансом.

В області відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови

Зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників з англійської мови відбулося в шести пунктах проведення ЗНО у Сєвєродонецьку та Старобільську. У цих містах утворено чотири та два таких пункти, відповідно.

До проведення ЗНО залучено 244 педагогічні працівники.

Із 1433 зареєстрованих осіб на пункти тестування з’явилися 1335 учасників зовнішнього незалежного оцінювання (93,2 % від кількості зареєстрованих).

Близько 12 тонн гуманітарної допомоги з Латвії передано до населених пунктів уздовж лінії розмежування

У рамках візиту гуманітарної місії Національних Збройних Сил Латвії до Луганської області близько 12 тонн гуманітарного вантажу було передано цивільному населенню, яке проживає в населених пунктах вздовж лінії розмежування, зокрема в Станиці Луганській.

В Сєвєродонецьку відбудеться Український індустріальний день на Луганщині

7 червня у Сєвєродонецьку відбудеться Регіональний форум «Український індустріальний день на Луганщині», який буде проведено у рамках Українського індустріального тижня за підтримки Мінекономрозвитку та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Захід дасть змогу регіональним компаніям продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку, вибудувати діалог із обласною владою та окреслити можливості співпраці з європейськими партнерами. Органи державної влади отримають якісний зворотній зв’язок для формування та реалізації промислової політики.

У липні 2018 року в Австрії відбудеться перша українська торгова місія

4-6 липня 2018 року українська делегація відвідає Австрію з першою в цій країні торговою місією. До участі у події, яка відбудеться у Відні, Міністерство економічного розвитку та торгівлі України і Офіс з просування експорту запрошує  українських виробників продуктових та продовольчих товарів.

Пишаємося: жительці Луганщини присвоєне почесне звання "Заслужений працівник освіти України"

Президент України Петро Порошенко підписав Указ стосовно відзначення державними нагородами України з нагоди Дня захисту дітей.

Серед нагороджених є жителька Луганської області.

За вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей, створення умов для їх всебічного розвитку та високий професіоналізм директорові комунального закладу "Новоайдарська обласна загальноосвітня санаторна школа-інтернат I–III ступенів" Ганні Бірюковій присвоєне почесне звання "Заслужений працівник освіти України".

Вітаємо!

Піротехніками за минулий тиждень вилучено 225 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулого тижня в області піротехнічними розрахунками ДСНС України обстежено 22,07 га місцевості, де виявлено та вилучено 225 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 51 артилерійський снаряд, один реактивний снаряд, чотири мінометні міни, 47 ручних гранат, чотири інженерних боєприпаса, один підривник та 117 одиниць інших вибухонебезпечних предметів. 
Загалом з початку року піротехнічними розрахунками ДСНС було здійснено 513 виїздів, обстежено 508,74 га території області, де виявлено та вилучено 3171 одиницю вибухонебезпечних предметів та 82 одиниці набоїв.

БІЗНЕС-ЗУСТРІЧ З ФІНСЬКИМИ КОМПАНІЯМ

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), агенція UCABevent спільно з Business Finland запрошують долучитись до персональних ділових B2B зустрічей для налагодження ділових контактів з фінськими компаніями.

Дата: 06 червня 2018 року, 11:30 – 16:00

Місце проведення: Національний комплекс «Експоцентр України» (павільйон №5, проспект Академіка Глушкова 1, Київ)

Мета події: встановлення взаємовигідних партнерських бізнес-відносин між українськими дилерами та фінськими компаніями.

До уваги бажаючих отримати водні об’єкти в оренду у комплексі із земельною ділянкою на конкурсних засадах (земельних торгах)

Надання в оренду земельних ділянок державної власності у комплексі з водними об’єктами на конкурентних засадах (земельних торгах) регулюється нормами Водного, Земельного та Податкового кодексів України, Законів України «Про оренду землі», «Про оцінку земель», «Про місцеві державні адміністрації», «Про військово-цивільні адміністрації» та інших законодавчих актів України.

БІЗНЕС-МАЙСТЕРНЯ «СПІВПРАЦЯ З НІМЕЧЧИНОЮ: МІФИ ТА РЕАЛЬНІСТЬ»

03 липня 2018 року в м. Тернопіль відбудеться бізнес-майстерня «Співпраця з Німеччиною: міфи та реальність».

Якщо Ви підприємець або топ-менеджер компанії та хочете підвищити свою кваліфікацію, налагодити зв’язки, перейняти досвід в кращих німецьких компаній, тоді зробіть це разом з Німецькою партнерською Програмою GIZ.

INNOVATIVE CITY 2018

27-28 червня 2018 року в м. Ніцца (Франція) планується проведення щорічного найбільшого Європейського заходу в галузі інноваційних міст та міст сталого розвитку Innovative City 2018.

Під час заходу учасники матимуть змогу представити свої проекти, розмістивши їх у виставковій зоні, прийняти участь в конференціях та B2B зустрічах.

Для чого приймати участь?

- Отримати останню інформацію щодо інновацій в містах;

- Представити свою продукцію/проекти іноземним партнерам;

- Знайти комерційних та технологічних партнерів та ноу-хау;

«ШВЕЦІЯ – ВІДКРИТІ ТОРГОВІ ВОРОТА»

Офіс з просування експорту запрошує виробників меблів, домашнього декору, одягу, посуду, взуття та аксесуарів на освітній семінар «Швеція – відкриті торгові ворота», що пройде в рамках 7-го Шведсько-українського бізнес-форуму* (Sweden-Ukraine Business Forum) у Києві.

Дата проведення: 14 червня, 14:30 – 16:30

Місце проведення: Київ, вул. Алли Тарасової, 5 (Hyatt Regency Kyiv)

На Луганщині триває обласний етап військово-патріотичної гри Джура

У Кремінському районі на території комунального закладу «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус ім. Героїв Молодої гвардії» відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Участь у обласному етапі гри взяли 128 хлопців та дівчат з усіх куточків області.

На урочисте відкриття завітала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, яка привітала учасників з нагоди 80-річниці утворення Луганської області і побажала їм успіхів, наснаги та перемоги.

До уваги суб'єктів господарювання «ExpoUniverse» в Україні

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України ділової палати повідомляємо.

У період з 10 по 11 жовтня 2018 року в Україні відбудеться онлайн-виставка харчової промисловості на Міжнародному виставковому порталі «ExpoUniverse», метою якої є надання можливості більшої кількості компаній взяти участь у виставці, завдяки інноваційному онлайн формату.

Новини ООС: Окупанти продовжують обстріли Кримського

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району двічі відкривався вогонь з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Під час виконання своїх службових обов’язків один військовослужбовець зазнав бойових травмувань. Його було доправлено до військового госпіталю у Сєвєродонецьку.