Архів новин

02 июня 2018

Луганщина відзначає 80-річчя

Святкові заходи до 80-річчя від дня утворення Луганської області «Луганщина – це Україна» відбулися сьогодні в Сєвєродонецьку.

Обласний кінний театр представив нову виставу у Сєвєродонецьку

Справжнім подарунком сьогоднішнього свята до 80-річчя Луганщини став театралізований виступ Луганського обласного козачого кінного театру «За вільну Україну, за свій коханий край!».

Прем’єра вистави розгорнулася біля Льодового Палацу спорту. Історія розповідає про юного козака, який своїм вмінням та вправністю їзди на коні, завойовував серце коханої.

Дорослі та малеча були в захваті від видовищного дійства артистів, вбраних в українські національні костюми із шаблями в руках та від граціозних струнких коней, які демонстрували свою майстерність.

До дня області відбувся парад шкільних автобусів

Під час свята на площі Перемоги у Сєвєродонецьку був організований парад шкільних автобусів. Від традиційного жовтого кольору сьогодні їх відрізняли яскраві та кольорові графічні малюнки.

Ця ініціатива була підтримана головою Луганської облдержадміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Кожен район та об’єднана територіальна громада області зобразила  на автобусі дивовижну природу рідного краю, її краєвиди, донбаський степ та цікавий світ флори і фауни Луганщини.

На Луганщині встановили рекорд України

Сьогодні, 2 червня, в Сєвєродонецьку під час святкування 80-річчя утворення Луганської області встановлено національний танцювальний рекорд. Більше 80 хореографічних колективів одночасно виконали український танець. Цей факт урочисто зафіксувала представник Книги рекордів України, радник міністра культури України,  народна артистка Анжеліка Рудницька.

Україна святкує з Луганщиною: Закарпатська область

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль привітав луганчан із 80-річчям від дня утворення Луганської області.

Україна святкує з Луганщиною: Миколаївська область

Миколаївська обласна державна адміністрації привітала луганчан із 80-річчям від дня утворення Луганської області.

У зверненні, зокрема, зазначено: «Вітаємо всіх жителів Луганщини з визначною історичною подією – 80-ю річницею з дня створення Луганської області. Як кожен неповторний куточок нашої країни Луганщина має яскраву культуру, насичену та багату історію. Але головною цінністю області завжди є люди – її жителі, які своєю працею, своєю щирістю та небайдужістю творять майбутнє держави.

Україна святкує з Луганщиною: Одеська область

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов привітав луганчан із 80-річчям від дня утворення Луганської області.

 

До 80-річчя від Дня утворення Луганської області Укрпошта випустила маркований конверт

До 80-річчя від Дня утворення Луганської області Укрпошта випустила
маркований конверт

Україна святкує з Луганщиною: Донецька область

Голова облдержадміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський привітав луганчан із 80-річчям від дня утворення Луганської області.

Перший обласний молитовний сніданок відбувся у Сєвєродонецьку

«У переддень 80-ї річниці заснування Луганської області ми започаткували новий захід, який, я сподіваюся, стане традиційним», – цими словами від очільника Луганщини Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко відкрив Перший обласний молитовний сніданок.

Україна святкує з Луганщиною: Сумська область

Голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко привітав луганчан із 80-річчям від дня утворення Луганської області.

Новини ООС: Окупантами знову застосовані заборонені міномети

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська п'ять разів порушували "режим тиші" вздов лінії розмежування.
Зокрема, у напрямку села Кримське Новоайдарського району відкривався вогонь зі 120-мм мінометів, БМП, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого та Троїцького застосовувались гранатомети різних типів,ветикокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.