Архів новин

07 июня 2018

Колекція документів свідчень бойових подій на Сході України поповнить архіви області

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик провела нараду з питань архівної справи та діловодства області в режимі відеоконференцзв’язку.

Під час заходу розглянуто низку питань. Зокрема, активізувати роботу в архівних установах області щодо створення фондів особового походження та колекції документів «Свідчення учасників бойових дій, сімей загиблих, свідків подій АТО та операцій об’єднаних сил на сході України».

Продовжено конкурсний відбір інвестиційних програм і проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів ДФРР у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і проектів регіональн

Презентація роботи Департаменту щодо створення інвестиційного паспорту Луганської області

Інвестиційний паспорт в широкому сенсі — це джерело необхідної інформації для інвестора, який зацікавився особливостями ділового середовища конкретного регіону. У вузькому розумінні інвестиційний паспорт являє собою аналітичну базу для формування у потенційного вкладника правильного уявлення про інвестиційну привабливість регіону, в який він має намір вкласти капітал.

В області триває процес добровільного об'єднання територіальних громад

У Луганській області продовжується процес об'єднання територіальних громад Луганської області.

Так, відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про добровільне об'єднання територіальних громад» Калмиківською сільською радою Старобільського району надіслані пропозиції щодо ініціювання добровільного об'єднання з Світлівською сільрадою.

На ДП «Первомайськвугілля» виконуються заходи із ліквідації підтоплення шахт

Сьогодні, 7 червня, під час регіонального форуму «Український індустріальний день на Луганщині» обговорювалося питання реанімації вугільної галузі області. Головною проблемою шахтних підприємств є затоплення діючих виробок. Про реалізацію заходів із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації розповів генеральний директор ДП «Первомайськвугілля» Артур Мірумян.

Луганщина достойно представлена на «АГРО-2018»

У столиці України стартувала ювілейна ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО – 2018». У заході беруть участь майже 1250 учасників із 15 країн світу.

Офіційну делегацію з Луганської області очолив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. «Я пишаюся тим, що стенд Луганщини на такому масштабному заході виглядає дуже достойно. Це результат великої роботи наших аграріїв, які попри війну і пов’язані з нею труднощі не опустили свої натруджені руки», – прокоментував подію Юрій Гарбуз.

Відбувся конкурс на перевезення пасажирів автомобільним транспортом

       07 червня під головуванням заступника директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Артема Скаженика відбулось засідання Конкурсного комітету з організації та проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Луганській області, де розглядалось 23 об’єкти на обслуговування 28 маршрутів.

У селі Містки відкрито пункт обслуговування громадян з пенсійних питань

У Містківській сільській раді Сватівського району відтепер працює відповідний пункт обслуговування громадян.

Тож, у 1,5 тисячі пенсіонерів, які живуть у селі Містки та чотирьох найближчих населених пунктах, є можливість оперативно отримати якісні пенсійні консультації, не виїжджаючи до райцентру.

Нагадаємо, що на сьогодні пенсійні послуги для жителів Луганської області надаються у 33 пунктах віддаленого обслуговування громадян.

Посібник з ідеями для мікро-бізнесу

Головна мета дослідження – визначити місцеві ринкові ніші та можливості, в межах яких внутрішньо переміщені особи та місцеві жителі Луганської та Донецької областей зможуть підібрати бізнес-ідею для розвитку власної справи.

Луганщина достойно представлена на «АГРО-2018»

У столиці України стартувала ювілейна ХХХ Міжнародна агропромислова виставка «АГРО – 2018». У заході беруть участь майже 1250 учасників із 15 країн світу.

Офіційну делегацію з Луганської області очолив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. «Я пишаюся тим, що стенд Луганщини на такому масштабному заході виглядає дуже достойно. Це результат великої роботи наших аграріїв, які попри війну і пов’язані з нею труднощі не опустили свої натруджені руки», – прокоментував подію Юрій Гарбуз.

Вживаються заходи щодо погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних виплат

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик у режимі відео-конференції провела засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат з територіями області.

Основним боржником залишається ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ»: заборгованість у порівнянні з початком року зменшилася на 15 млн гривень і на сьогодні складає 80,4 млн гривень. Це половина суми заборгованості по області.

У Рубіжному планують створити індустріальний парк

Створення індустріальних парків у промисловому регіоні Луганщини сприятиме значному збільшенню нових робочих місць, надходжень до бюджетів усіх рівнів, а також розвитку сучасної виробничої та ринкової інфраструктури. Про це заявила заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації Людмила Ахтирська під час регіонального форуму «Український індустріальний день на Луганщині» сьогодні, 7 червня.

Сьогодні ми завершили формування антикорупційної інфраструктури – Президент про ухвалення Закону про антикорупційний суд

Президент Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою України Закону «Про Вищий антикорупційний суд», назвавши це рішення історичним.

«Це є перемога. Перемога України. Перемога українського народу. Моя перемога, як Президента України. Перемога українського Парламенту на чолі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Перемога українського Уряду на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом», - зазначив Глава держави.

Питання енергобезпеки Луганщини – пріоритет роботи обласної влади

Енергетична безпека та стабільна робота енергопостачальних підприємств є одним з ключових пріоритетів для нашого регіону. Про це заявив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко сьогодні, 7 червня, під час Регіонального форуму «Український індустріальний день на Луганщині».

Розглянуто стан розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси в області

На засіданні обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання обговорили стан погашення заборгованості підприємствами водопостачання Луганщини за електроенергію.

Форум «Український індустріальний день на Луганщині» відбувся в Сєвєродонецьку

Сьогодні, 7 червня, у Луганській облдержадміністрації відбувся Регіональний форум «Український індустріальний день на Луганщині», який проводиться в рамках Українського індустріального тижня за підтримки Мінекономрозвитку та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Норвезька рада у справах біженців проводить конкурс проектів на отримання гранту

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки мікро-підприємництва та самозайнятості в Луганській (Біловодський, Новопсковський, Троїцький, Попаснянський райони) і Донецькій областях.

Мета програми підтримки самозайнятості та мікробізнесу (далі – Програма) – допомога сім’ям, постраждалим в результаті конфлікту, підвищити їх рівень життєзабезпечення.

Оголошено конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування»

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України оголошено конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році за наступними тематиками:

1. Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах.
2. Формування безпечного життєвого середовища.
3. Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку.

Інформаційно-аналітична довідка щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону станом на 01.06.2018

За даними, оприлюдненими Державною службою статистики України, структурних підрозділів облдержадміністрації, проведено моніторинг щодо основних тенденцій економічного розвитку регіону та підготовлено інформаційно-аналітичні матеріали за напрямами: промислове виробництво, інвестиційна діяльність, зовнішня торгівля (експорт та імпорт товарів), внутрішній ринок (внутрішня торгівля, цінова ситуація), висвітлено основні причини, що вплинули на розвиток відповідних сфер, заходи місцевих органів виконавчої влади щодо подолання негативних тенденцій розвитку регіону.

Засідання регіональної комісії ТЕБ і НС

06.06.2018 під головуванням заступника голови облдержадміністрації Клименка Ю.Ю. відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Були розглянуті питання:
1. Про лісові пожежі та їх наслідки. що виникли через проведення операції об'єднаних сил на території Луганської області.
2. Про кризову ситуацію в енергетичній сфері Луганської області.

Розглянуто стан розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси в області

На засіданні обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання обговорили стан погашення заборгованості підприємствами водопостачання Луганщини за електроенергію.

Майже 8 млн гривень спрямовано на забезпечення осіб з інвалідністю засобами реабілітації

Міністерство соціальної політики України спрямувало 7 740 765 гривень бюджетних коштів Луганському обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів.

Ці кошти будуть розподілені серед управлінь соціального захисту населення області для оплати підприємствам-виробникам вартості виданих технічних та інших засобів реабілітації, а також наданих послуг за січень-лютий поточного року.

Майже три тисячі жителів області взяли участь у ЗНО з історії України

У середу основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року продовжилася тестуванням з історії України, яке відбулося в 14 пунктах проведення в Сєвєродонецьку, Старобільську, Новоайдарі, Попасній та с. Широкий Станично-Луганського району.

Роботу пунктів тестування забезпечували 547 педагогічних працівників.

Для участі у тестуванні зареєстровано 3185 осіб. З’явилися для проходження ЗНО 2962 учасники (93 % від загальної кількості).

Порушень з боку персоналу пунктів та учасників ЗНО не зафіксовано.

УРЯД УХВАЛИВ РІШЕННЯ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ «ЄДИНОГО ВІКНА» НА КОРДОНІ ДЛЯ СПРОЩЕННЯ МИТНИХ ПРОЦЕДУР

6 червня Кабінет Міністрів України підтримав ініційовані Мінекономрозвитку зміни до Митного Кодексу України, що мають на меті спрощення митних процедур при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності та експортно-імпортних операцій через впровадження механізму так званого «єдиного вікна» на кордоні. Зміни закріплені у відповідному проекті Закону України.

ДО УКРАЇНСЬКОГО ФЕРОСИЛІЦІЮ НЕ БУДЕ ЗАСТОСОВАНО АНТИДЕМПІНГОВЕ МИТО В ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СОЮЗІ

Європейська комісія припинила антидемпінгове розслідування щодо імпорту до ЄС феросиліцію, походженням з України та Єгипту. За його підсумками до української продукції не буде застосовано жодних антидемпінгових мит. Про це йдеться у відповідному рішенні Єврокомісії, яке було опубліковане в офіційному віснику Європейського Союзу 5 червня 2018 року.

Новини ООС: На Луганщині не вщухають ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новозванівки Попаснянського району застосовувались автоматичні і протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По позиціях наших захисників поблизу Кримського  Новоайдарського району відкривався вогонь з автоматичних і протитанкових гранатометів, БМП та великокаліберних кулеметів.

 

Журналісти Луганщини відзначені державними нагородами

Президент України Петро Порошенко підписав Указ щодо відзначення державними нагородами з нагоди Дня журналіста.

Серед нагороджених є й представники засобів масової інформації нашої області.

Тож, за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність орденом княгині Ольги III ступеня відзначено головного редактора підприємства «Редакція газети «Сільські новини» Марину Животкову та кореспондента товариства «5 КАНАЛ ТВ» Вікторію Ковальову.

Вітаємо!

В облдержадміністрації розглянуто стан погашення боргу із заробітної плати та страхових внесків до Пенсійного фонду

6 червня 2018 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик проведено засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат в режимі відео-конференції з територіями області.

Ольга Лішик повідомила, що заборгованість із заробітної плати на 01.05.2018 по підконтрольній Уряду території області складає 161,5 млн грн, тобто з початку року відбулося незначне зменшення заборгованості.