Архів новин

06 июня 2018

Інформація щодо наявних втобусних маршрутів, які сполучають Луганщину з узбережжям Азовського моря

       У зв’язку з початком періоду літніх шкільних канікул, масового відпочинку та оздоровлення до відома населення області Департамент регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації надає інформацію щодо наявних регулярних автобусних маршрутів загального користування, які сполучають Луганщину з узбережжям Азовського моря.

Маршрути прямого сполучення:

№ 261/262 Сєвєродонецьк АС – Маріуполь АС-2 – Северодонецьк АС (Богдан):

Фотовиставка до 100-річчя створення Першої Демократичної Республіки Грузія та 100-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною та Грузією

05 червня 2018 року Т.в.о. Директора Другого європейського департаменту Міністерства закордонних справ України Володимир Шкуров спільно з Надзвичайним і Повноважним Послом Грузії в Україні Гела Думбадзе відкрили у приміщенні МЗС України підготовлену Посольством Грузії в Україні фотовиставку «Перша Демократична Республіка Грузія».

Обласна влада визначила долю знищеного війною лісу та перебіг майбутнього опалювального сезону

Сьогодні, 6 червня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На засіданні розглядалося питання щодо лісових пожеж та їх наслідків, що виникли через проведення АТО на території Луганської області з 2014 року, крім того обговорені питання кризової ситуації в енергетичній сфері Луганської області.

Продовження конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2019 році

Відповідно до Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 (зі змінами) регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, оголошує продовження конкурсного відбору інвестиційних програм  і

Засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку

5 червня 2018 року відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку під головуванням заступника голови, голови регіональної комісії Клименка Ю.Ю.

Державна фіскальна служба України автоматично отримає інформацію про закордонні рахунки громадян України

Україна приєдналася до Єдиного стандарту автоматичного обміну податковою інформацією (The Common Reporting Standard (CRS)), перший обмін планується у 2019 році.

Шляхом обміну інформацією між країнами світу Державна фіскальна служба України автоматично отримає всю інформацію про закордонні рахунки громадян України, зареєстровані на їх ім’я компанії, володіння ними акціями закордонних компаній, отримані ними доходи за межами України, джерела виникнення капіталу, суми залишків на закордонних рахунках, історію платежів, тощо.

Об’єднані територіальні громади отримали у власне користування низку ділянок державної власності

Сьогодні представники об’єднаних територіальної громади Луганській області отримали акти передачі земельних ділянок державної власності у комунальну власність.

Так, Красноріченській селищній ОТГ передана у власність 41 земельна ділянка загальною площею 1067,0609 га, розташована за межами населених пунктів на території Краснорічненської, Бараниківської та Новоолександрівської сільських рад Кремінського району.

21 червня 2018 року в Києві відбудеться Форум бізнес- і IT-лідерів

21 червня в місті Києві відбудеться Форум бізнес- і IT-лідерів - наймасштабніша бізнес-подія цього літа, яка збере понад 2 тис. учасників на одному з найбільших майданчиків Києва - Stereo Plaza. Під час події ви зможете дізнатися про найкращі практики, ідеї та технології, які допомагають гнучко управляти процесами компанії та прискорюють трансформацію бізнесу. Місце проведення: м. Київ, пр-т Лобановського, 119, концертний майданчик Stereo Plaza.

Директоратом стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України проводиться опитування

Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства  культури України проводить опитування стосовно реального стану галузі культури на місцевому рівні. Аналіз отриманих даних дасть змогу об’єктивно визначити перспективні цілі та пріоритети розвитку галузі культури в Україні, котрі відповідатимуть реальним потребам громадян.
У  зв'язку  з  вище викладеним прохання долучитися до заповнення акети (до 25 червня 2018 року) 

На Луганщині термомодернізуватимуть школи

На засіданні регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть бути реалізовані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затверджено проекти термомодернізації шкіл.

Серед них середні загальноосвітні школи № 5, № 10 і № 13 у Сєвєродонецьку та № 14 у Лисичанську.

Усього планується термомодернізувати 12 шкіл. До переліку також входять Нижньодуванська, Рудівська, Куземівська, Кризька, Краснопільська, Бондарівська, Ліснополянська, Кабичівська школи.

Міжнародний республіканський інститут запрошує до навчання активних громадян Сєвєродонецька

У рамках «Академії громадянина» до участі у навчальних сесій з питань розвитку демократії, належного врядування та громадянської активності запрошуються активні громадяни, лідери та представники громадських організацій Сєвєродонецька.

Захід відбудеться 9-10 червня 2018 року у громадському майданчику «ХочуБуду» за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Гагаріна, 78-Б, 1 поверх.

Початок о 10.00 в обидва дні.

Під час сесій учасники дізнаються як працює місцева влада, роль органів місцевого самоврядування та процедуру прийняття ними рішень.

Делегація Представництва ЄС в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку завітала до Луганщини

Перебуваючи на Луганщині, делегація Представництва Європейського Союзу в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) зустрілася з обласним керівництвом.

Уряд затвердив вимоги та механізм інформування власників будинків про встановлення вузлів комерційного обліку

Уряд затвердив вимоги та механізм інформування власників будинків про встановлення вузлів комерційного обліку (лічильників) теплової енергії і водопостачання. Співвласники повинні бути проінформовані про намір встановлення (не менш як за два місяці), вартість лічильника та проектні роботи. Та головне, співвласникам надається право самостійно встановлювати прилади обліку і жодного погодження від монопольних компаній для цього не потрібно. Це прискорить процес встановлення засобів обліку, які в подальшому сприятимуть економії споживання енергоресурсів і водопостачання.

З Днем Журналіста!

Зі святом, шановні колеги!

Разом ми переможемо!

 

 

Пишаємося: на Луганщині двоє жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Указом Президента України від 13 травня 2018 року двом жінкам – жителькам Луганської області присвоєне почесне звання України «Мати-героїня».

Жителька Новоайдарського району Тетяна Кофанова, 1945 р.н., народила та гідно виховала п’ятьох дітей. Любов Малихіна, 13.02.1960 р.н., живе у Кремінському районі і також є мамою п’ятьох дітей.

З почесним званням Любов Олександрівну привітав заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко у рамках відзначення 80-річчя від дня утворення Луганської області та вручив нагрудний знак і посвідчення.

Піротехніками на Луганщині вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 5 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,2 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському і Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено три одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: один артилерійський снаряд і дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Вигравши інформаційну війну, отримаємо мир на Луганщині

Відновлення системи поширення якісного інформаційного контенту в Луганській області є невід’ємною складовою нашої діяльності. Це одне з головних завдань, визначених очільником Луганщини Юрієм Гарбузом перед Департаментом масових комунікацій облдержадміністрації.

Дуже важливо, щоб українській контент досягав кожного нашого жителя. І ми над цим постійно працюємо.

Пишаємося: на Луганщині двоє жінок отримали почесне звання України «Мати-героїня»

Відповідно до Указу Президента України від 13 травня 2018 року № 121/2018 двоє жінок-мешканок Луганської області нагороджені почесним званням України «Мати-героїня».

Нові механізми забезпечення осіб з інвалідністю засобами реабілітації

14 березня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка передбачає удосконалення Порядку забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації; орієнтування послуг на індивідуальні потреби людей з інвалідністю та рівень задоволення цих потреб; покращення якості процесу забезпечення особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи технічними та іншими засобами реабілітації, зменшення часу відпрацювання документів усіма задія

Вихованців Рубіжанського обласного центру для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді привітали із Днем захисту дітей

Щороку 1 червня відзначається День захисту дітей. На Луганщині працює єдиний в області соціальний заклад для такої особливої категорії як ВІЛ-інфіковані діти та молодь. Комунальний заклад «Рубіжанський обласний центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді» створений у 2008 році, наразі клієнтами центру є 255 дітей із ВІЛ-статусом і народжених від ВІЛ-позитивних матерів та 1026 клієнтів із числа молоді.

Триває розробка проекту Стратегії розвитку сільського господарства

Відбулося чергове засідання робочої групи з розробки проекту Стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій Луганської області до 2025 року.

На заході голова робочої групи, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Лариса Бичкова наголосила, що для створення дієвої та ефективної Стратегії розвитку сільського господарства Луганщини необхідно взяти до уваги практичний досвід наших сільгосппідприємств.

Новини ООС: На Луганщині поранено двох військовослужбовців

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 7 разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Новотошківського і Оріхового Попаснянського району застосовувались 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні і протитанкові гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По позиціях наших захисників поблизу Кримського і Причепилівки НОвоайдарського району відкривався вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, автоматичних і протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня журналіста

Шановні працівники засобів масової інформації!

 

Щиро вітаю вас із професійним святом, відзначення якого на загальнодержавному рівні є свідченням глибокої поваги українського суспільства до вашої праці.

В епоху інформаційного суспільства, стрімкого розвитку технологій і соціальних мереж темп роботи журналіста кратно прискорився. Однак поряд із запитом на оперативність існує колосальний суспільний запит на якість і об’єктивність.