Прес-центр6 червня 2018, 16:06

Об’єднані територіальні громади отримали у власне користування низку ділянок державної власності

Сьогодні представники об’єднаних територіальної громади Луганській області отримали акти передачі земельних ділянок державної власності у комунальну власність.

Так, Красноріченській селищній ОТГ передана у власність 41 земельна ділянка загальною площею 1067,0609 га, розташована за межами населених пунктів на території Краснорічненської, Бараниківської та Новоолександрівської сільських рад Кремінського району.

Нижньодуванській селищній ОТГ –  42 земельні ділянки загальною площею 529,9258 га, розташованих на території Нижньодуванської селищної ради Сватівського району та Новочервоненської сільської ради Троїцького району.

Також, 49 земельних ділянок загальною площею 1548,9594 га передано у власність Чмирівській сільській ОТГ. Землі знаходяться на території  Чмирівської, Бутівської та Вишневої сільських рад Старобільського району.

На виконання розпорядження КМУ від 31.01.2018 № 60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад» між Головним управлінням Держгеокадастру у Луганській області та керівниками восьми об’єднаних територіальних громад укладені меморандуми про співпрацю при здійснені зазначених заходів.

Процес передачі земель у комунальну власність об’єднаним територіальним громадам на території Луганської області планується завершити до кінця 2018 року.