Прес-центр19 червня 2018, 16:06

Підбиті підсумки конкурсів з освітніх, культурних та медійних обмінів зі Львівською областю

У рамках реалізації проекту «Змінимо країну разом!» відбулися перший та другий етапи конкурсу з визначення переможців проектів освітніх, культурних та медійних обмінів між Львівською та Луганською областями.

Проект синхронно стартував на Львівщині та Луганщині у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між Львівською обласної радою, Луганською обласною державною адміністрацією та Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна».

Про початок конкурсів з освітніх, культурних і медіа обмінів між Львівською та Луганською областями було оголошено під час Форуму партнерства, який відбувся в квітні в Сєвєродонецьку за участі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза та голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

Юрій Гарбуз наголосив, що цей проект співпраці двох областей покликаний зміцнити професійні зв’язки, знайти партнерів по духу з найвіддаленіших областей України. Він зауважив, що завдяки тісній співпраці з львівськими колегами у учасників минулих візитів стираються ментальні кордони та розвінчуються міфи про різність Сходу і Заходу.

Загалом для участі в освітніх обмінах надійшли 44 заявки, культурних – 18, медійних – 7.

Серед них переможцями стали 11 проектів з освітніх, 14 – культурних, 5 – медійних обмінів.

Серед проектів-лауреатів освітніх обмінів – проекти загальноосвітніх закладів із Сєвєродонецька, Кремінського, Марківського, Білокуракинського, Міловського, Станично-Луганського, Старобільського, Сватівського, Новоайдарського районів.

У культурних обмінах мають узяти участь проекти обласних та районних закладів культури.

У конкурсі медійних обмінів перемогли п’ять проектів: два (телевізійний та радіо) від НСЖУ, де співвиконавцем виступає філія ПАТ «НСТУ» «Регіональна дирекція UA:Донбас», обласного комунального підприємства, спільний проект чотирьох друкованих районних видань та проект ще однієї місцевої газети.

Загальний бюджет конкурсу освітніх обмінів складає 528 233 гривень, з яких 500 000 гривень – сума обласного бюджету, 28 233 гривень – власний внесок.

Для конкурсу культурних обмінів надається 636 821 гривень, з яких – 499 737 гривень з обласного бюджету, 137 084 гривень – власний внесок.

Загальний бюджет конкурсу медійних обмінів складає 300 000 гривень з обласного бюджету.