Прес-центр21 червня 2018, 18:06

Юрій Гарбуз узяв участь у ІІІ Форумі місцевого розвитку на Львівщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь у ІІІ Форумі місцевого розвитку, що проходить 21-23 червня у м. Трускавці Львівської області. До складу делегації області увійшли представники освіти, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та ЗМІ.

Одна з тем форуму – «Схід і Захід разом: регіональний вимір загальноукраїнської солідарності», в рамках якої проходять панельні дискусії, зокрема, щодо співпраці Львівської та Луганської областей.

Так, було презентовано підсумки конкурсу освітніх, культурних та медійних обмінів між Львівщиною та Луганщиною під час панельної дискусії «Змінимо країну разом: перспективи міжрегіональної співпраці для зміцнення загальноукраїнської солідарності».

«Реалізації цього етапу проекту «Змінимо країну разом!» передувала величезна робота: ознайомчі візити, професійні зв'язки, волонтерство і благодійництво, – зазначив Юрій Гарбуз під час форуму. – Ми сьогодні можемо бути повноцінними партнерами Львівщини, тому що відновили діяльність обласних закладів і колективів, допомогли у цей нелегкий час ЗМІ».

Очільник Луганщини наголосив, що потрібно розширювати сфери співпраці, поглиблювати її, розвивати дружні взаємини на всіх рівнях.

Також було підписано низку документів про наміри співробітництва. Асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області та Агенція регіонального розвитку Луганської області підписали меморандум про співпрацю з Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» та Асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини». Крім того, тристоронній меморандум уклали Попаснянська райдержадміністрація, Косівська райрада (Львівська область) та Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна».

Форум місцевого розвитку вважається наймасштабнішою міжнародною подією західної України, яку відвідають близько 400 гостей з усієї країни та з-за кордону. Захід відбувається третій рік поспіль. Цьогоріч обрано для обговорення три стратегічні напрями: інструменти забезпечення сталого розвитку Карпатського Єврорегіону, можливості для підтримки регіонального та місцевого розвитку, Схід і Захід разом: регіональний вимір загальноукраїнської солідарності.