Прес-центр19 вересня 2018, 17:09

Луганщину відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки

Делегація представників Посольства Латвійської Республіки в Україні, перебуваючи на Луганщині, відвідала сьогодні, 19 вересня, навчальні заклади у Сєвєродонецьку та Кремінній.

Зустрічаючи поважних гостей, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відзначив: «Висловлюю подяку нашим почесним гостям за підтримку європейського курсу нашої країни, суверенітету та територіальної цілісності України. Зауважу, що Латвія не вперше надає гуманітарну допомогу в цей складний для Луганщини час».

Під час відкритої лекції-дискусії «Латвія – Україна в об’єднаній Європі» у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля в Сєвєродонецьку Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс відповів на хвилюючі молодь питання.

Зокрема, пан Посол, порівнюючи Латвію та Україну, розповів про розвиток взаємин з Європою та США, країнами-сусідами, впровадження реформ освіти та децентралізації, що також поєднує обидві країни, співробітництві у напрямі вищої освіти.  

У свою чергу, полковник Ерікс Нагліс, військовий аташе Посольства Латвійської Республіки в Україні, поінформував молодь про ступені національно-патріотичного виховання та розвиток Національних Збройних Сил Латвійської Республіки.

Перебуваючи у Луганському обласному ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» у Кремінній, Геннадій Іваненко і Юріс Пойканс зустрілися з керівництвом закладу та ліцеїстами, які у серпні поточного року разом з ровесниками з інших куточків України взяли участь у міжнародних змаганнях військово-спортивного напряму «Baltik Guard – 2018» у Латвії.

Також делегація відвідала відкритий урок у цьому навчальному закладі.

Слід відзначити, що Луганщина та Донеччина отримали гуманітарний вантаж з Латвійської Республіки. Половину цього вантажу доставлять до Станиці Луганської. Ще 10 тонн передадуть у Слов’янськ.

Це вже третій такий вантаж від латишів, доставлений протягом року до району проведення операції Об’єднаних сил.