Архів новин

05 сентября 2018

КПВВ «Станиця Луганська» відновлює роботу 8 вересня

У суботу, 8 вересня, відбудеться відкриття КПВВ «Станиця Луганська» після ремонту.

По завершенні робіт КПВВ стане більш комфортним для перетину.

Зауважимо, що КПВВ у Станиці Луганській переходить на осінній режим роботи та працюватиме із 07:00 до 18:30.

Запрошуємо подивитись український пригодницький фільм-фентезі «Сторожова застава»

У рамках Тижня українського кіно на Луганщині відбудеться показ фільму-фентезі «Сторожова застава» та зустріч із кінорежисером Юрієм Ковальовим. 

Запрошуємо усіх шанувальників національного киномистетства подивитися цю стрічку 7 вересня о 17.30 у концертній залі районного Будинку культури смт. Біловодськ.

А 8 вересня об 11.00 у концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Пам’ятаємо: 5 вересня чотири роки тому загинули бійці батальйону «Айдар» та 80-ї аеромобільної бригади

На місці масового поховання захисників України на центральному кладовищі села Чмирівка Старобільського району відбулась панахида.

Вшанувати пам’ять та віддати повагу за загиблими воїнами приїхав заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Звертаючись до рідних, побратимів і всіх небайдужих людей, які прийшли до могил військовослужбовців, він зазначив, що хлопці до останнього захищали Україну від ворога у найзапекліших боях 2014 року.

Ексклюзивна зустріч із кінорежисером Юрієм Ковальовим і показ українського пригодницького фільму-фентезі «Сторожова застава» у рамках Тижня українського кіно на Луганщині

07 вересня о 17.30, концертна зала районного Будинку культури смт. Біловодськ.

08 вересня об 11.00, концертна зала Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва.

Міжнародний день благодійності

Сьогодні, 5 вересня, весь світ відзначає цей день доброти та милосердя. Дата цього дня була вибрана не випадково, тому що 5 вересня 1979 року померла Мати Тереза, головний символ милосердя у світі, яка зробила дуже великий внесок у допомогу знедоленим народам.

Підвищено зарплату працівникам, які беруть участь у відсічі і стримуванні збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях

Сьогодні прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про особливості оплати праці працівників, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, а також працівників, які залучаються до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях».

Важливо: область готова до зими на 80 відсотків

Про це повідомлено сьогодні на засіданні обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років та сталого проходження опалювального сезону.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

За плановими показниками Мінрегіону, готовність Луганщини до зими складає близько 80 %. Про це доповів директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай.

Розпочати приватне будівництво тепер можливо без втручання посадових осіб

В Україні запрацювала перша автоматизована електронна адміністративна послуга – реєстрація повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будівельного паспорта. Зокрема, це стосується будівництва приватних, садових та дачних будинків заввишки не більше двох поверхів та площею до 300 кв. м, а також господарських будівель, споруд і гаражів.

Делегація популяризаторів дитячої книги подорожувала Луганщиною

З 2 по 4 вересня у різних районах Луганської області під час роботи Всеукраїнського ярмарку видавців відбулися зустрічі письменників, художників-ілюстраторів та бібліотекарів із громадськістю.

Представники видавництв «АВІАЗ», «Знання», «Академія», «Веселка», «Ранок», «Ірбіс-комікси», «Фонтан казок», «Навчальна книга Богдан» та «Читаріум» побувала у Лисичанську, Кремінній, Новоайдарі, Сватовому та Старобільську.

На перше місце проблему житла ставлять 80 відсотків внутрішньо переміщених осіб

У рамках обговорення чинників, які впливають на розвиток об’єднаних територіальних громад, підвищення соціальної згуртованості під час форуму «Соціальна єдність щодо плюралізму реформи децентралізації: актуальні питання, що турбують громадськість», заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука торкнувся проблеми забезпечення вимушених переселенців житлом.

Попаснянський район у повному обсязі отримав цьогорічну субвенцію на житло для переселенців, які захищали Україну

Попаснянський районний бюджет отримав субвенцію з державного бюджету на виплату грошової компенсації на житло внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України, місцевим бюджетам Луганської області затверджено субвенцію в сумі 796,002 тис. гривень.

З них бюджету Попаснянського району 10 серпня поточного року  перераховано 534,9 тис. гривень, а днями – ще 261,1 тис. гривень. Це в повному обсязі забезпечило потребу в коштах.

Піротехніками на Луганщині вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 4 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 7,5 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Загалом виявлено та вилучено 32 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 15 артилерійських снарядів, два інженерних боєприпаси і 15 гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Показник соціальної згуртованості на Луганщині вищій ніж в Україні. Люди готові об’єднуватись заради розвитку

Питання зміцнення довіри до влади у сфері громадської безпеки, соціальної  згуртованості, єдності та децентралізації на лінії зіткнення обговорені у перший день дискусійного форуму «Соціальна єдність щодо плюралізму реформи децентралізації: актуальні питання, що турбують громадськість», який 3 вересня розпочав роботу у Святогірську.

БІЗНЕС-ВІЗИТ ДО ЛОНДОНА

Офіс з просування експорту запрошує українських виробників продуктів харчування та меблів взяти участь в бізнес-візиті до Лондона, який відбудеться 08 – 10 жовтня 2018 року, в рамках Ukrainian Week in London. 

Програмою передбачено:

Новини ООС: Щастя знову опинилося на лінії вогню

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Щастя, Кримського та Трьохізбенки Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових та підствольних, автоматичних та підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.