Архів новин

04 сентября 2018

Що там з «дитячкою»: приїзд делегації популяризаторів дитячої книги до Луганської області

З 2 по 4 вересня у різних населених пунктах Луганської області проходили зустрічі письменників, видавців, художників-ілюстраторів та бібліотекарів із громадськістю. Спочатку делегації прибули до м. Сєвєродонецька, де біля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру розгорнули книжковий ярмарок. Протягом двох днів кожен охочий міг придбати книгу, поспілкуватися з митцями та видавцями. 

Контррозвідники СБУ попередили втягнення громадянина України у злочинну діяльність на користь проросійських терористів

На Луганщині співробітники Служби безпеки України, залучені до проведення операції Об’єднаних сил, попередили втягнення громадянина України у злочинну діяльність на користь «МГБ ЛНР».

Представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації взяли участь у воркшоп-презентації щодо впровадження першого в Україні стандарту набору відкритих даних регуляторних органів

04 вересня 2018 року у м. Києві відбулася воркшоп-презентація щодо впровадження першого в Україні стандарту набору відкритих даних регуляторних органів.

Цей стандарт розроблено Державною регуляторною службою України разом з експертами проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS з ініціативи проекту «Регуляторна мапа України».

Організаторами заходу виступили Державна регуляторна служба України та Державне агентство з питань електронного урядування України.

Оголошено конкурс на безкоштовний тренінговий курс з розвитку бізнес-навичок

Проект «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», що впроваджується Українським жіночим фондом за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), оголошує набір на безкоштовний тренінговий курс з розвитку бізнес-навичок в Луганській області. Партнером проекту у Луганській області є громадська організація «Сєвєродонецька молодіжна рада», м. Сєвєродонецьк.

Метою навчання є сприяння розвитку самозайнятості та малого бізнесу. 

Гранти на започаткування, відновлення або розвитку мікро-бізнесу від Норвезької ради у справах біженців (NRC)

Норвезька рада у справах біженців (NRC) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії розпочинає програму підтримки самозайнятості та мікро-підприємництва в Луганській (Станично-Луганський район) і Донецькій областях (Слов’янський, Лиманський райони) (далі – Програма).

Вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо шкіл

З 1 вересня вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо проектування шкільних навчальних закладів – ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти».

Норми є обов’язковими та поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих будинків закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої та післядипломної освіти, а також навчальних комплексів.

Зокрема, в оновлених ДБН «Будинки і споруди. Заклади освіти» введено:

- обов’язкову енергомодернізацію будівель навчальних закладів;

Проведення обласного фестивалю національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди»

Впродовж багатьох років на Луганщині проходить обласний фестиваль національно-етнічних культур «Сузір’я злагоди» (далі – фестиваль), який завжди користувався позитивним сприйняттям з боку населення.

Для держави важливо підтримувати українську дитячу книгу, – Юрій Рибачук

Сьогодні, 4 вересня, у Сєвєродонецькому коледжі культури та мистецтв імені С. Прокоф’єва відбулась прес-конференція за участю заступника Міністра культури України Юрія Рибачука та директора Національної бібліотеки України для дітей Алли Гордієнко. За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза участь у спілкуванні з журналістами взяла його заступник Ольга Лішик.

Захід був присвячений проведенню у Сєвєродонецьку Всеукраїнського ярмарку видавців в Луганській області.

04 вересня 2018 року в обласному комунальному закладі «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва» пройшла обласна конференція директорів початкових закладів мистецької освіти Луганської області

04 вересня 2018 року в обласному комунальному закладі «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва» пройшла обласна конференція директорів початкових закладів мистецької освіти Луганської області. З привітальним словом до учасників конференції виступили Заступник Міністра культури України Рибачук Ю.А., заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Лішик О.П., начальник управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації Адамчук А.О.

Що там з «дитячкою»: у Старобільську побувала делегація письменників і видавців дитячої книги

Дитячі книги на сучасну тематику, оригінальне оформлення від українських дизайнерів, шляхи співпраці авторів-початківців із видавцями – це неповний перелік тем, які за годину встигли обговорити старобільчани з письменниками та видавцями у Луганській обласній бібліотеці імені О. М. Горького. Приїзд делегації став частиною літературної події з популяризації дитячого читання у Луганській області.

За півроку в області на 836 зросла кількість фізичних осіб-підприємців

Як зауважила начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова, доповідаючи на апаратній нараді в облдержадміністрації щодо  дотримання законодавства про працю та сплату єдиного внеску роботодавцями, цей підрозділ займає активну позиції відносно боротьби з нелегальної зайнятістю населення.

Завдяки вжитим заходам вдалося значно скоротити кількість осіб, які отримують заробітну плату менше мінімальної.

Шановні роботодавці!

В березні 2018 року Уряд України об’єднав зусилля у створенні громад, дружніх до дітей та молоді з командами Дитячого фонду ООН (UNICEF), Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Це свідчить про агрегацію політик та інструментів рівних можливостей, дотримання прав дитини, матері тощо.

Луганщина відзначає 73-ю річницю завершення Другої світової війни

У Сєвєродонецьку біля братської могили «Меморіал Слави» сьогодні відбувся урочистий захід з нагоди 73-ї річниці завершення Другої світової війни та 75-ї річниці визволення Луганської області від фашистських загарбників.

Вшанувати пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни прийшов заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

У своїй промові він зазначив, що наше покоління повинно знати правду про те, якою дорогою ціною здобули перемогу мужні воїни в ім’я миру на нашій землі та вклонився ветеранам, які незважаючи на свій вік сьогодні прийшли на захід.

Штрафи за порушення правил торгівлі і споживання алкоголю будуть підвищені

Одним із провідних завдань Української держави є збереження здоров'я та зниження рівня захворюваності серед населення. Беззаперечним є факт, що одним із негативних факторів, що впливають на стан здоров'я українців, є вживання алкогольних напоїв. Через надмірне споживання алкоголю в Україні зростає кількість хворих на алкоголізм, цироз печінки, гострий та хронічний панкреатити тощо.

Альтернатива касовим апаратам. Запроваджено пілотний проект інновацій системи реєстрації та обліку РРО

Кабінетом Міністрів України схвалено постанову від 13.06.2018 № 472 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій» та затверджено порядок реалізації такого експериментального проекту.

З 1 вересня почав діяти оновлений ДБН щодо вулиць і доріг

З 1 вересня 2018 року офіційно вступили в дію оновлені державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг населених пунктів — ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів». Він доступний за посиланням: http://www.minregion.gov.ua/wp-content/uploads/2018/06/V235_InBul.pdf. Норми є обов’язковими та розповсюджуються на проектування нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих вулиць і доріг у містах та селах України.

Вступ в дію нового ДБН «Планування і забудова територій» не зупиняється

Один із ключових державних будівельних норм у сфері містобудування — новий ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», який спрямований на покращення якості життя людей, вступає в дію з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Запускається механізм «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків

Запускаємо механізм «будівельної амністії» для об’єктів незначного класу наслідків (СС1). Про це на своїй сторінці у FB повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Безбар’єрність у школах не повинна закінчуватися пандусами

З 1 вересня цього року вcтупили в  дію  нові державні будівельні норми щодо проектування шкіл (ДБН В.2.2-3:2018 «Будинки і споруди. Заклади освіти»), які вводять обов’язкове облаштування реального безбар’єрного простору для дітей з інвалідністю.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на серпневій конференції Міністерства освіти та науки України «Нова Українська Школа: старт реформи, участь громад», яка відбулася 21 серпня у Києві за участі представників освітньої галузі.

Триває прийом заявок на конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування»

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України оголошено конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2018 році за наступними тематиками:

- Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах.

- Формування безпечного життєвого середовища.

- Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку.

Перша Європейська школа Східного партнерства відкриває свої двері у Тбілісі

Перша Європейська школа Східного партнерства відкрилася сьогодні у Тбілісі, в Грузії. Вона є одним з 20 ключових завдань Східного партнерства на період до 2020 року. Школа запропонує студентам із шести Східних країн-партнерів ЄС інноваційну академічну програму, а також сприятиме налагодженню мультикультурних обмінів та співпраці. 
 

На Луганщині вже надійшло 17,4 млн гривень податку на нерухомість

Про це повідомила в.о. начальника ГУ ДФС у Луганській області Ольга Височина на апаратній нараді.

У своєму докладі вона розповіла про стан роботи територіального органу та проблемні питання, які виникають під час справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Докладчик зазначила, що на зазначеному податку зібрано 17,4 млн гривень. У порівнянні з минулим роком (10,3 млн гривень) показники у цьому платежу виконано на 168,4 %, збільшено надходжень на 7,1 млн гривень.

В області триває впровадження реформи Нової української школи

Про це повідомлено під час апаратної наради, яку сьогодні провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Про забезпечення умов для реалізації Концепції Нової української школи як ключового обов’язку місцевих органів влади Луганщини доповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Він повідомив, що з 1 вересня в школах області навчаються 5972 першокласники. Загалом відкрито 301 перший клас з українською та 25 – з російською мовою навчання (серед них 11 класів у Лисичанську та 13 у Сєвєродонецьку).

З вересня 2018 року відзначається 75-та річниця визволення Луганської області від фашистських загарбників

Вже 75-й рік поспіль ми відзначаємо цю подію, що навіки увійшла героїчною сторінкою в історію нашого непереможного народу. Саме з Луганщини почалося звільнення Донбасу, всієї України, а міста і села області осяяв промінь свободи. Всі мі визнаємо, якими жертвами відвойовано рідну землю у ненависного ворога. Ми повинні згадати кожного, хто не повернувся з боїв, але назавжди в серцях вдячних нащадків.

На обліку в органах соціального захисту населення перебуває понад 8 тис. ветеранів Другої світової війни героїв фронту і тилу.

Піротехніками на Луганщині вилучено 80 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 3 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,5 га територій у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах і місті Сватове.

Загалом виявлено та вилучено 80 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: 13 артилерійських снарядів, одну мінометну міну, 45 гранат, 20 набоїв і один підривник.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Попаснянський районний бюджет отримав субвенцію з державного бюджету на виплату грошової компенсації на житло внутрішньо переміщеним особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Кабінет Міністрів України постановою від  18 квітня 2018 року № 280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації на житло внутрішньо переміщеним особам (ВПО), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Всеукраїнський ярмарок видавців завітав до Сєвєродонецька

Протягом двох днів біля будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру працював ярмарок книговидавців.

Свою продукцію у Сєвєродонецьку представили відомі видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «Академія», «Веселка», «Знання», «Ірбіс-комікси», «Читаріум» та інші.

«Усіх їх об’єднує непереборне бажання популяризувати українську культуру, виховувати у молоді щиру любов до рідної землі», – сказала заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Ініціатива ЄС «Європейський корпус солідарності» відкриває можливості для молодих людей

10 серпня 2018 року Європейська Комісія оголосила конкурс з відбору проектів в рамках ініціативи ЄС „Європейський корпус солідарності”, яка відкриває можливості для молодих людей проводити волонтерську діяльність, стажуватись, знаходити робочі місця, а також реалізовувати свої власні проекти направлені на сприяння солідарності в європейському суспільстві.

Зазначена ініціатива ЄС розрахована на 2018-2020 роки з бюджетом 375,6 млн. євро. 

Новини ООС: В Луганській області не припиняються ворожі обстріли

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з протитанкових та підствольних гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Звернення голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди 75-тої річниці визволення Луганської області від нацистських загарбників

Дорогі земляки!

Більш ніж півтора роки, з липня 1942-го по вересень 1943-го, наша область перебувала під нацистською окупацією. За цей час понад 100 тисяч людей було закатовано у нацистських казематах, 70 тисяч луганчан примусово відправлені на каторжні роботи до Німеччини. Визволення України від загарбників почалося з північно-східних районів Луганщини. Від Півнівки Міловського району до Кадіївки, Попасної та останніх сіл на кордоні області тривав важкий шлях довжиною майже 9 кривавих місяців.