Архів новин

19 сентября 2018

Луганщину відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки

Делегація представників Посольства Латвійської Республіки в Україні, перебуваючи на Луганщині, відвідала сьогодні, 19 вересня, навчальні заклади у Сєвєродонецьку та Кремінній.

Зустрічаючи поважних гостей, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відзначив: «Висловлюю подяку нашим почесним гостям за підтримку європейського курсу нашої країни, суверенітету та територіальної цілісності України. Зауважу, що Латвія не вперше надає гуманітарну допомогу в цей складний для Луганщини час».

19 вересня п.р., о 10:00, в Луганській обласній державній адміністрації відбулась робоча нарада з питань виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини в Луганській області

19 вересня п.р., о 10:00, в Луганській обласній державній адміністрації, за ініціативи управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації, відбулась робоча нарада з питань виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини в Луганській області на період до 2020 року, яку очолила заступник голови облдержадміністрації О. Лішик.

Житло для дітей-сиріт та осіб з їх числа

19.09.2018 року було проведено чергове засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, де були розглянуті пропозиції та документи подані районами та містами області відповідно до Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету.

На Луганщині понад 18 мільйонів гривень держсубвенції передбачено на реалізацію програми «Доступні ліки»

Цьогоріч для реалізації програми передбачено субвенцію у сумі 18 137,0 тис. гривень.

Це на 5,3 млн гривень більше ніж у минулому році. Торік було виділено 12 781,0 тис. гривень.

В області у програмі «Доступні ліки» беруть участь 163 аптечних заклади. Ними виписано 18 8664 рецептів. Кількість рецептів за якими здійснено відшкодування вартості лікарських засобів – 167 602.

Сьогодні по рецептам отримали лікарські засоби 124448 осіб. Середня вартість рецепта складає 65,17 грн.

Делегація працівників культури Білокуракинщини на теренах одного з мальовничих і найдавніших міст України – Жовкви Львівської області

В серпні відбувся дружній візит працівників культури Білокуракинщини до м. Жовква. Представники делегації Білокуракинщини прийняли участь у відзначенні Дня Державного Прапора України та Дня Проголошення Незалежності України.

Також, білокуракинці стали учасниками фольклорного фестивалю «Розточчя - 2018», де гучно лунали патріотичні пісні, була представлена виставка декоративно- прикладного мистецтва, яка відображала культуру, побут, традиції, вишивку, різні ремесла та смаколики Жовківчан.

Кожному району Луганщини – якісне пасажирське сполучення!

       Департамент продовжує надання методичних рекомендацій серед районів області з питань транспорту – забезпечення організації пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межи території району.

       Наступним стала Сватівська райдержадміністрація де спеціалістами Департаменту проведено роз’яснювальний семінар на тему «Організація конкурсного комітету та проведення конкурсу на внутрішньорайонних маршрутах».

       Дуже приємно бачити співпрацю та бажання прагнути найкращого.

       Працюємо далі…

Три медалі різного ґатунку вибороли наші легкоатлети на чемпіонаті України

У Харкові відбувся командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2003 року народження та молодше.

До змагань долучились легкоатлети нашої області. Золоту медаль з метання диска з  результатом 51 м 42 см здобув Олексій Милокост.

Вдало виступили спортсмени Старобільської ДЮСШ на дистанції з бігу на 2000 м з перешкодами: срібну нагороду до скарбнички області принесла Олександра Пронька, бронзову – Денис Світличний. За крок до п’єдесталу зупинилась Оксана Денькович.

Глобальний бізнес та інвестиційний форум «Business Sustainability – A Key Value of 21st Century», 5-6 жовтня 2018 р., м.Тбілісі

5-6 жовтня 2018 року в м. Тбілісі (Грузія) заплановано проведення Глобального бізнес та інвестиційного форуму «Business Sustainability – A Key Value of 21stCentury», організатором якого є організація "Об'єднаних ділових жінок" за сприяння Грузії та Азіатсько-Африканської торгово-промислової палати.

Однією з основних цілей форуму є його використання у якості платформи для налагодження зв'язків між провідними компаніями світу та найбільш успішними стартапами. 

Землекористувачі та власники землі сплатили майже 164 млн гривень

У Луганській області юридичні та фізичні особи сплатили у січні-серпні 2018 року 163 млн 921 тис. гривень плати за землю.

Ці кошти спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Нагадаємо, відповідно до податкового законодавства, власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у звітному році.

Запрошуємо підприємницькі структури області взяти участь в міжнародній програмі «Fit for Partnership with Germany» (Готуємося до співпраці з Німеччиною)

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спільно з Федеральним міністерством економіки і енергетики Німеччини запрошує підприємницькі структури до участі в міжнародній програмі «Fit for Partnership with Germany» (Готуємося до співпраці з Німеччиною) .

Захисники України від збройної агресії РФ будуть забезпечені комплексом реабілітаційних послуг

Особам, які брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, надаватимуться послуги з фізичної, медичної, психологічної реабілітації і соціальної та професійної реадаптації.

Для цього 19 вересня 2018 року Кабінетом Міністрів прийнято розроблене Міністерством соціальної політики розпорядження «Про внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 року № 475».

Понад 5 тисяч родин, які проживають вздовж лінії розмежування, отримають гуманітарну допомогу від ЮНІСЕФ

Шляхи реалізації гуманітарних програм для населення, яке проживає вздовж лінії розмежування, обговорили заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик та представники асоціації «Тріангль Женерасьон Юманітер» (Франція) – куратор місії в Україні Гаель Конан, виконавчий директор Відокремленого підрозділу асоціації Діна Уразбаєва, керівник проекту Клеманс Лагуарда та асистент керівника проекту Катерина Чумакова.

Верховна Рада України прийняла закон щодо умов забезпечення соціальним житлом переселенців

Законом «Про внесення змін до Закону України «Про житловий фонд соціального призначення» щодо умов забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб» встановлено, що правом взяття на соціальний квартирний облік користуються громадяни України:

а) для яких таке житло є єдиним місцем проживання або які мають право на поліпшення житлових умов відповідно до закону;

Заходи до Дня усиновлення

30 вересня, в день великого православного свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Україна святкує День усиновлення. І це дуже символічно, оскільки сім’ї, приймаючи дитину, дарують їй родину, а разом з нею любов, віру та надію на щасливе життя.

Усиновлення — це особлива дорога батьківства. Благородна і складна, дорога, яка веде до щастя  і дитину,  і дорослого.

У містах і районах області: збір пізніх зернових розпочато на Міловщині

Сільськогосподарські товаровиробники Міловського району розпочали збір пізніх зернових та технічних культур.

Площа ціх культур до збирання цьогоріч по району складає 3033,4 га. У тому числі: просо – 86 га, кукурудза – 2528,4 га, сорго – 419 га. Соняшник посіяно на площі 15157 га.

Вже зібрано 1635 га соняшника, валовий збір складає 3396 тонни при  середній врожайності  – 20,8 ц/га.

Одночасно із збиранням пізніх зернових аграрії проводять сівбу озимих культур під врожай наступного року. Уже посіяно 1949 га, що складає 16 % до прогнозних показників.

Розробили покроковий маршрут для роботи ОСББ з Фондом енергоефективності

Як повідомляє прес-служба Віце-прем’єр-міністра України, Мінрегіон міністерство спільно з міжнародними партнерами зі Світового Банку — розробив маршрутну карту для ОСББ і співвласників багатоквартирних будинків по роботі з Фондом енергоефективності. В ній чітко виписані заходи, які необхідно виконати будинку для отримання як фінансової, так і технічної допомоги від Фонду ЕЕ. А також принципи роботи майбутньої програми з термомодернізації  багатоквартирних будинків від Фонду.

Піротехніками на Луганщині вилучено 16 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 18 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,9 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та прибережну територію річки Айдар біля села Штормове.

Загалом виявлено та вилучено 16 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: вісім артилерійських снарядів, сім ручних гранат й одну одиницю іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

У Києві проведено семінар «Державне регулювання оплати праці»

З 12 по 14 вересня 2018 року, з ініціативи Міністерства соціальної політики України, у місті Київ було проведено короткотерміновий семінар на тему «Державне регулювання оплати праці», яке проходило у центрі підвищення кваліфікації працівників сфери управління Міністерства соціальної політики України.

В ході проведеного заходу були розглянуті наступні питання:

застосування назв посад при формуванні штатних розписів;

Освітній простір Кремінської школи-гімназії представлено на Сколівщині

Кремінською школою – гімназією реалізовано проект освітніх обмінів між Львівською та Луганською областями в рамках програми «Змінимо країну разом!»

Проект «Формуємо творчу національно свідому особистість засобами театральної педагогіки в інноваційному освітньому просторі» виписаний спільно з партнерами – НВК «Середня загальноосвітня школа-ліцей» с. Козьови при Львівському національному університеті імені І. Франка Сколівської районної ради.

Степан Кубів презентував Експортний бренд України

18 вересня 2018 року відбулася презентація Експортного бренда України, за допомогою якого українські товари та послуги будуть просуватися на міжнародні ринки.

Новини ООС: по всій лінії розмежування фіксуються ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після півночі російсько-окупаційні війська вісім разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались БМП, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленням наших захисників поблизу Новотошківського та Троїцького Попаснянського району вівся обстріл з автоматичних і протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Станиці Луганської відкривався вогонь зі стрілецької зброї.

ТОРГОВА МІСІЯ ДО ІЗРАЇЛЮ

Офіс з просування експорту запрошує долучитись до торгової місії до Тель-Авіву виробників харчових продуктів: цукерок і випічки, готових м’ясних виробів і соусів, соків і джемів, сирів і конфітюрів, батончиків і напоїв, ягід, фруктів і овочів готових до вживання (запакованих) та інших.

Дати: 25 – 27 листопада 2018 р.

МЕТА ТОРГОВОЇ МІСІЇ: забезпечити торгівельні можливості в форматі В2В на ринку Ізраїлю для українських підприємств сектору готової їжі.

В ПРОГРАМІ ТОРГОВОЇ МІСІЇ ПЕРЕДБАЧЕНО:

На Луганщині діють шість програм підтримки сільгосптоваровиробників

Сільгосптоваровиробники області за державними програмами підтримки агропромислового комплексу отримали компенсації на загальну суму 20 млн 690 тис. грн. Про це повідомила під час апаратної наради облдержадміністрації директор Департаменту агропромислового розвитку Лариса Бичкова.