Архів новин

20 сентября 2018

Громадська рада ініціює зміни до законодавства

Громадська рада при облдержадміністрації та керівництво облдержадміністрації спільно обговорили вирішення проблеми відшкодування збитків жителів Сватівського району, житло яких було пошкоджене внаслідок пожежі на складах Міноборони України 29 жовтня 2015 року.

«Щоб надати фінансову допомогу постраждалим унаслідок вибухів на складах, необхідно документально підтвердити отримані громадянами збитки.  Ми готові виділити кошти з обласного бюджету на проведення відповідних експертиз», - повідомив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

У Кримському військовослужбовці ОТУ «Північ» допомогли організувати заходи з нагоди дня селища

У селищі Кримське, що на Луганщині, військовослужбовці Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ» разом із бійцями однієї з частин Об'єднаних сил, допомогли організувати святкові заходи в рамках дня селища.

Напередодні начальник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва в місті Сєвєродонецьк полковник Олег Фурс зустрівся з головою військово-цивільної адміністрації селища Кримське і були вирішені нагальні питання щодо подальшої співпраці та обговорений план заходів прийдешнього свята у прифронтовому населеному пункті.

Актуальні питання пенсійного забезпечення обговорено з Головою правління Пенсійного фонду України

Під час робочої поїздки до Луганщини Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний зустрівся з заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

Вони обговорили стратегічні задачі функціонування органів Пенсійного фонду України, легалізація заробітної плати працюючих,як гарантії їх соціальної захищеності у майбутньому, покращення умов обслуговування громадян за рахунок розширення мережі віддалених робочих місць та впровадження електронних пенсійних посвідчень.

Зустріч з представниками СММ ОБСЄ в Україні

Вчора, 19.09.2018, Департаментом зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності організована зустріч керівництва облдержадміністрації з представниками СММ ОБСЄ в Україні, а саме: Александром Хугом, першим заступником Голови СММ ОБСЄ в Україні та Арне Далхаугом, заступником керівника Регіонального Офісу СММ ОБСЄ у Луганській області.

ЕКСПОРТ ДО США, ПРИКЛАДНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: ТЕХНІЧНІ БАР’ЄРИ У ТОРГІВЛІ – СТАНДАРТИ ТА ОЦІНКА ВІДПОВІДНОСТІ

26 вересня 2018 року у Києві відбудеться навчальний семінар Програми розвитку комерційного права Міністерства торгівлі США (CLDP): «Експорт до США, прикладне дослідження: технічні бар'єри у торгівлі – стандарти та оцінка відповідності» стосовно подолання технічних бар'єрів при виході на ринок США. Семінар проводиться CLDP за допомогою Мінекономрозвитку та ТПП України для представників вітчизняного бізнесу.

Мета семінару:

На вдосконалення системи надання соціальних послуг передбачено понад 14 мільйонів

Саме таке фінансування закладене на заходи Регіональної цільової програми вдосконалення та розвитку системи надання соціальних послуг в Луганській області на 2016-2019 роки «Турбота». Значна частина цієї суми має бути залучена з інших джерел.

Протягом І півріччя 2018 року програму фактично профінансовано 2607,1 тис. гривень.

Працівники Луганської облдержадміністрації обговорили питання участі у «Схід-Експо 2018»

20 вересня 2018 року працівники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Луганської облдержадміністрації разом з представниками Департаментів зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, агропромислового розвитку, регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження,  масових комунікацій та Агенції регіонального розвитку Луганської області обговорили організаційні питання щодо представлення потенціалу регіону та участі делегації від Луганської області у «Схід-Експо 2018» у рамках щорічного XVIII Міжнародного еконо

На Луганщині за матеріалами СБУ судитимуть одного з очільників окупаційної адміністрації

Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинів проти основ національної та громадської безпеки стосовно так званого «голови ради міністрів ЛНР».

Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів

Впровадження нової системи якості та безпечності продуктів харчування (НАССР) обговорили 18 вересня в ході семінару «Обов’язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід». Захід проведено Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації за ініціативи Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки проекту «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

Послання Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2018 році»

Дорогі співвітчизники!

Шановні народні депутати!

Високоповажні представники дипломатичного корпусу!

Ваші блаженства, преподобні отці!

В облдержадміністрації відзначили командування Об’єднаних сил

Сьогодні, 20 вересня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Геннадій Іваненко зустрівся із заступником командувача Об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення та гуманітарних питань генерал-майором Олександром Голоднюком.

Понад 60 тисяч сімей області користуються субсидією

Організацію роботи з надання пільг та субсидій в опалювальний сезон 2018-2019 років розглянули сьогодні, 20 вересня, на засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Його провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Слід відзначити, що відкритий в приміщенні управління праці та соціального захисту населення у Рубіжному перший в області «Прозорий офіс» значно поліпшив процес надання соціальних послуг. Крім того, його колектив надаватиме методичну допомогу іншим регіонам, виходячи з отриманого досвіду.

Контрольна перевірка

Відповідно Плану основних заходів цивільного захисту Луганської області на 2018 рік, з 12 вересня по 25 вересня фахівці управління прийняли участь в контрольній перевірці Попаснянської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх споживчих цін на продовольчі товари у серпні, в порівнянні з липнем поточного року, на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Масові надходження овочів та фруктів нового врожаю на споживчий ринок області в останній місяць літа значно вплинули на цінову ситуацію.

Так, найбільш подешевшали буряк, морква і яблука (на 38,2 %, 36,8 % та 36,5 % відповідно).

На 16,5 % знизилися у ціні капуста білокачанна, 2,6 % – картопля, 2,1 % – крупи гречані.

Піротехніками на Луганщині вилучено вісім одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 19 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,8 га місцевості у Попаснянському, Станично-Луганському районах й прибережну територію річки Айдар біля сіл Денежникове та Штормове.

Загалом виявлено та вилучено чотири артилерійських снаряди й чотири ручних гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Держава турбується про дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування

Одним із пріоритетних напрямів роботи обласної державної адміністрації є реалізація права кожної дитини на виховання в сім’ї, створення сприятливих умов для її повноцінного розвитку.

Голова обласної державної адміністрації-керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз затвердив Регіональну цільову програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на 2017-2018 роки.

Голоси новопсковщини лунають у Львові

З 5 по 8 липня у Львові відбувся ІІІ Міжнародний молодіжний фестиваль «Фольклорний передзвін», на який були запрошені учасники дитячих та молодіжних фольклорних колективів. Луганщину представляв фольклорний гурт «Оксамит» Новопсковської школи мистецтв.

На Луганщині вже придбано 21 квартиру для дітей-сиріт за рахунок державної субвенції

Про це було повідомлено на черговому засідання комісії з питань визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету на місця для проектів, будівельно-ремонтних робот, придбання житла та приміщень з розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа.

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик.

Новини ООС: Кримське зазнало мінометного обстрілу

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 8 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району відкривався вогонь з мінометів калібром 120мм та 82 мм,  гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу Новотошківського та Троїцького Попаснянського району також застосовувались гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

Вивчаємо найкращі практики розвитку та підтримки культурних та креативних індустрій

Працівник Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації О. Горбатенко, 18.09.2018 взяла участь у семінарі TAIEX «Вивчення законодавства ЄС, національних законодавчих актів та найкращих практик розвитку та підтримки культурних та креативних індустрій», який відбувся в рамках інструменту зовнішньої допомоги Європейської Комісії ТАIEX.

Безпекові питання обговорено на зустрічі з Першим заступником Голови СММ ОБСЄ в Україні

Питання безпеки вздовж лінії розмежування, ремонт мосту в Станиці Луганській та відкриття КПВВ «Золоте» обговорили заступники голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко та Ольга Лішик з Першим заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом 19 вересня.

У зустрічі також взяли участь заступник Керівника Луганської моніторингової команди  СММ ОБСЄ Арне Далхауг і заступник директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Ольга Рибалко.