Прес-центр3 вересня 2018, 11:09

Майже 3 тисячі школярів навчаються у новостворених опорних школах області

У Луганській області з урахуванням перспективного створення об’єднаних територіальних громад відбувається процес формування мережі опорних шкіл.

Мережа опорних закладів загальної середньої освіти Луганщини складається з дев’яти шкіл. З них чотири розташовані в Попаснянському, по одній в Кремінському, Старобільському, Станично-Луганському, Троїцькому районах та у Біловодській об’єднаній територіальній громаді.

До створення в сільських районах опорних загальноосвітніх навчальних закладів долучаються й інші райони Луганської області.

Вже наявні рішення сесій про створення опорних закладів у Міловському, Марківському, Станично-Луганському та Кремінському районах.

У новоутворених опорних навчальних закладах загалом навчаються 2829 школярів, з них 457 – у філіях. До опорних шкіл 13 шкільними автобусами підвозять учнів із 24 населених пунктів.

Опорні школи створюють з урахуванням перспективи потреб та  можливостей Нової української школи. Діяльність педагогічних колективів спрямована на вивчення та впровадження нових освітніх технологій та методик.

Новостворені об’єднані територіальні громади (Красноріченська, Привільська, Лозно-Олександрівська) наразі мають вирішити стратегічні завдання щодо формування власних органів управління освітою, прийому-передачі з районної комунальної власності у комунальну власність ОТГ закладів дошкільної та загальної середньої освіти, приведення у відповідність до чинного законодавства установчих документів закладів загальної середньої освіти, а саме до початку процесу замовлення для випускників документів про освіту.