Прес-центр15 квітня 2020, 10:04

Майже 9,5 тисяч пенсіонерів Луганщини отримають підвищення виплат вже в квітні

Так, із 1 квітня 2020 року на Луганщині за результатом проведеного перерахунку підвищені розміри пенсій отримають 9,4 тис. осіб. Середній розмір підвищення склав 156,11 гривень.

Виплата пенсій в новому розмірі буде забезпечена в квітні.

Перерахунки раніше призначених пенсій проведено без додаткового звернення відповідно до частини 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Про це зазначено під час брифінгу для ЗМІ.

Підвищення отримають особи, які на 1 березня 2020 року набули право на проведення перерахунку. А саме, особи, які після призначення пенсії продовжували працювати з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі, із заробітної плати, з якої обчислена пенсія. А також особам, які після призначення (перерахунку) пенсії мали менше 24 місяців страхового стажу, за умови, що після призначення (попереднього перерахунку) пенсії пройшло не менше двох років, з урахуванням страхового стажу після її призначення (попереднього перерахунку) та заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Крім того, здійснено перерахунок з урахуванням набутої заробітної плати за періоди страхового стажу із застосуванням показника середньої заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії.

Також зауважено, що для запобігання поширенню коронавірусу на період проведення карантину органами Пенсійного фонду області обмежено прийом громадян та зменшено кількість спеціалістів відділу обслуговування громадян та відділів з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій.

Тому головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області рекомендує інформацію з питань пенсійного забезпечення отримувати на вебпорталі Пенсійного фонду України або за телефонами «гарячої лінії» головного та підпорядкованих управлінь області.