Прес-центр2 лютого 2017, 18:02

«Ми будемо разом будувати мир» – Юрій Гарбуз зустрівся з представниками програм ПРООН

Сьогодні, 2 лютого, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у об’єднаному засіданні Ради Програми ПРООН з відновлення на налагодження миру, спільної програми ПРООН та ООН Жінки. Учасниками наради також стали донори з Японії, Англії, Нідерландів, Чехії, Швеції, Данії, Швейцарії, Польщі.

Важливість цієї події полягала в тому, щоб обговорити підсумки роботи у 2016 році та затвердити плани на 2017 рік.  Вісім презентованих  проектів були об’єднані у три тематичні компоненти.

Перший компонент стосувався відновлення економіки та критично важливих об'єктів інфраструктури. В минулому році було відновлено 10 важливих об'єктів: три мости, п’ять систем водопостачання, поштове відділення та  виробниче підприємство. Також, у рамках реалізації проектів було створено 250 тимчасових робочих місць.

В планах на 2017 рік відновлення більше 10 соціально значущих обкатів у галузі освіти та медицини.

Другий компонент стосувався процесів децентралізації та розвитку місцевого самоврядування. Задача полягала у підтримці регіональних соціально-економічних стратегій, розвитку створених територіальних громад та прискорення процесів реформування.

Остатній компонент охопив громадську безпеку та соціальну згуртованість. Це, зокрема, проведення тренінгів для поліцейських, створення бюро вторинної правової допомоги, підтримка освітніх візитів Схід-Захід та інше.

«Я вважаю вас нашими партнерами, а не донорами, – зазначив Юрій Гарбуз, – тому що ви завжди поряд і готові прийти на допомогу Ми будемо разом будувати мир».