Архів новин

22 февраля 2017

Розпорядники коштів Луганщини ознайомилися з роботою системи «Prozorro»

22 лютого в облдержадміністрації відбувся семінар за участі представників електронного майданчика Zakupki.prom.ua, головними розпорядниками бюджетних коштів, представниками бюджетних установ по системі «Prozorro».

 

В обговоренні взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, співробітники Луганського територіального відділення Антимонопольного комітету України та електронного майданчику Zakupki.prom.ua, розпорядники бюджетних коштів і голови тендерних комітетів у сфері охорони здоров’я, освіти, житлово-комунального господарства та інші.

 

ТПП України запрошує взяти участь у Роадшоу в Греції (18-21 березня 2017 року)

В рамках проекту Європейської Комісії «East-Invest 2» ТПП України запрошує взяти участь у Роадшоу в Греції (18-21 березня 2017 року) підприємства, які представляють харчову галузь, зокрема:

- виробництво та продаж харчових продуктів і напоїв;

- експорт та імпорт харчової продукції;

- обладнання для харчової промисловості та упаковки.

02 березня 2017 року в Харківській ТПП відбудеться засідання Міжнародного Трейд-клубу

02 березня 2017 року з 11-30 до 13-00 в Харківській ТПП відбудеться засідання Міжнародного Трейд-клубу.

Участь у заході надасть унікальну можливість налагодити ділові відносини більш ніж з 10-ма країнами, поспілкувавшись з представниками іноземних дипломатичних місій в Україні.

Мета зустрічі – ознайомлення іноземних дипломатів з економічним потенціалом промислових підприємств Харкова, сприяння у встановленні міцних ділових контактів між українськими та іноземними бізнесменами.

У Луганській області створюється нова об’єднана територіальна громада

Сьогодні, 22 лютого, заступник голови Луганської облдержадміністрації Вадим Данієлян з робочої поїздкою відвідує Троїцький  район.

У рамках поїздки він зустрівся з депутатами районної та селищних рад, де піднімалися питання щодо створення об’єднаної територіальної громади та реалізації проектів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Звертаючись до учасників зустрічі, Вадим Данієлян наголосив на перевагах для місцевих жителів створення об’єднаної територіальної громади.

Рятівники Луганщини не припиняють робіт з розмінування

Протягом минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС перевірено 0,41 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Всього виявлено та вилучено 6 вибухонебезпечних предмета, а саме: три артилерійські снаряди, дві мінометні міни та одна одиниця інших вибухонебезпечних предметів.

До розмінування залучались 21 піротехнік та 8 одиниць техніки.

 

Також на території області проводяться роботи з нетехнічного обстеження місцевості, імовірно забрудненої вибухонебезпечними предметами у зоні проведення АТО.

 

Відбулася обласна творча акція «Жива мова – живий народ»

У стінах Луганського обласного центру народної творчості відбулася обласна творча лабораторія – підсумок обласної творчої акції «Жива мова – живий народ», присвяченої Міжнародному дню рідної мови.

Цей захід, започаткований Центром, вже став традиційним. Цьогоріч у ньому  взяли участь 26 творчих особистостей майже з усіх куточків Луганської області, які надіслали 54 роботи: 51 вірш, 2 есе та 1 казку.

Наймолодша учасниця творчої акції – учениця другого класу, а найстарший учасник – пенсіонер, – якому 78 років.

Уряд затвердив автоматичний розподіл дотацій аграріям

Сьогодні Уряд ухвалив постанову «Про затвердження Порядку ведення та форми Реєстру отримувачів бюджетної дотації, а також порядку надання відповідної інформації Державною фіскальною службою та Державною казначейською службою».

«Рішення, яке сьогодні було прийняте на Кабміні, є важливим кроком для того, щоб агровиробники почали отримувати дотації. Дякую колегам з Мінфіну та Уряду за співпрацю та підтримку цього важливого документа», - сказав Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, коментуючи рішення Кабінету Міністрів України.

Підведено підсумки виконання Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації, а також проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації зазначених регіональних стратегій і планів заходів» від 11 лютого 2015 року Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації проведено аналіз стану виконання Плану заходів на 2016-2018 роки щодо реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року за 2016 рік.

Луганська збірна на фестивалі Ліги сміху в Одесі підкорила суддів та глядачів

На фестивалі гумору в Одесі стартував новий сезон «Ліги сміху» – Чемпіонату України з гумору. 23 команди, серед яких і Луганська збірна, пройшли відбіркові тури та змагатимуться далі за участь у фіналі.

Перед виступом луганчани подякували за підтримку та допомогу голові Луганської обласної державної адміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації Юрію Гарбузу та ректору Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О.Дідоренка Віталію Комарницькому.

VI Міжнародна виставка China Homelife - 2017 (6-8 червня 2017 року, м. Варшава, Польща)

Донецька торгово-промислова палата запрошує відвідати VI Міжнародну виставку China Homelife - 2017, яка відбудеться з 6 по 8 червня 2017 року в
м. Варшава, Польща.

Виставка China Homelife Show - це найкраща можливість пошуку нових ідей і концепцій, ознайомитися з широким спектром пропонованих послуг і товарів в одному місці, знайти потрібного торгового партнера з Китаю, налагодити прямі ділові контакти з китайськими компаніями, а також підписання перспективних договорів.

Організатори:

Новини АТО: Ворог продовжує застосовувати міномети

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська п’ять разів порушували «режим тиші».

 

Зокрема, у напрямку сіл Катеринівка і Новоолександрівка Попаснянського району бойовики чотири рази використовувалися 82-мм міномети, автоматичні та протитанкові гранатомети.

 

По укріпленнях сил АТО поблизу смт Станиця Луганська відкривався вогонь з автоматичних гранатометів.

 

Повідомлень про втрати та руйнування не надходило.

Інформаційні відеоролики щодо механізмів захисту бізнесом своїх інтересів у рамках СОТ

У рамках проекту «Торговельна політика і практика в Україні», який впроваджувався за фінансової підтримки Уряду Швеції, Інститут економічних досліджень та політичних консультацій підготував серію із 6 інформаційних відеороликів, які описують механізми захисту бізнесом своїх інтересів у рамках Світової організації торгівлі (СОТ).

Пропонуємо ознайомитись із зазначеними роликами для захисту своїх інтересів в сфері зовнішньої торгівлі з країнами-членами СОТ.