Архів новин

02 февраля 2017

«Ми будемо разом будувати мир» – Юрій Гарбуз зустрівся з представниками програм ПРООН

Сьогодні, 2 лютого, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у об’єднаному засіданні Ради Програми ПРООН з відновлення на налагодження миру, спільної програми ПРООН та ООН Жінки. Учасниками наради також стали донори з Японії, Англії, Нідерландів, Чехії, Швеції, Данії, Швейцарії, Польщі.

Важливість цієї події полягала в тому, щоб обговорити підсумки роботи у 2016 році та затвердити плани на 2017 рік.  Вісім презентованих  проектів були об’єднані у три тематичні компоненти.

Молодь Луганщини демонструє високий рівень знань та інтелектуального розвитку

У грудні та січні 2016-2017 років у Луганській області відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України в міських, районних філіях і в Обласній очно-заочній школі Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді. Проведено рецензування робіт, конкурсні іспити з базових дисциплін й публічний захист науково-дослідницьких робіт.

Юрій Гарбуз доручив розробити «дорожню карту» розвитку Сватівського району

Під час робочої поїздки до Сватівського району голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду щодо підсумків економічного та соціального розвитку території, зокрема, аграрного сектора та медицини.

У нараді взяли участь голова Сватівської райдержадміністрації Дмитро Мухтаров, голова Сватівської районної ради Віта Сліпець, керівники правоохоронних та контролюючих органів, громадськість району. 

Розпочався процес поступового зниження цін на ліки

Розпочався процес поступового зниження цін на ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми, який триватиме до квітня 2017 року, коли стартує програма відшкодування вартості ліків.

 

Звернення Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України

Шановні співвітчизники!

У зв’язку з надзвичайною ситуацією, яка склалася в м. Авдіївка Донецької області, місцеві мешканці залишилися без гарячої їжі, опалення, електро- та водопостачання. Така ситуація може призвести до гуманітарної катастрофи в місті зважаючи також на посилення морозів у східній частині України.

Розпочато обговорення складу Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при облдержадміністрації

Відповідно до Типового положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 999, для обговорення пропонується склад Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при облдержадміністрації.

Оголошення!

7 лютого 2017 року в Луганській облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Захід відбудеться за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок о 15:00.

В облдержадміністрації обговорили питання транспортного сполучення Луганської області

Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА проведено робочу нараду з питання відкриття приміських та міжміських автобусних маршрутів загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути). Також у заході взяли участь керівники райдержадміністрацій та представники перевізників області.

 

Новини АТО: бойовики продовжують застосовувати зброю, заборонену Мінськими домовленостями

Протягом минулої доби противник 15 разів відкривав вогонь вздовж лінії розмежування, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Зокрема, по позиціях українських військовослужбовців на околицях міста Попасна, сіл Катеринівка, Новозванівка, Новоолександрівка та Троїцьке 13 разів застосовувалися 120-мм і 82-мм міномети, автоматичні й підствольні гранатомети, зенітні установки, БМП, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.