Архів новин

09 февраля 2017

Луганщина пам’ятає своїх героїв

Сьогодні, 9 лютого, у Сєвєродонецькій загальноосвітній середній школі № 18 відбулися «урок мужності» та зустріч з учасниками антитерористичної операції, бійцями 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар».

 

В облдержадміністрації обговорили норми Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Гуц провів нараду з реалізації Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» на території Луганської області.

У заході також взяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та об’єднань співвласників багатоквартирних житлових будинків.

Продовжено конкурсний відбір проектів (програм), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році

У зв’язку з внесенням змін до чинного законодавства, з метою підготовки якісних проектів регіонального розвитку та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» регіональна комісія оголошує про подовження конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році виключно за двома напрямами:

Позаміські заклади оздоровлення та відпочинку «Зоря» і «Гончарівський» стали переможцями всеукраїнського конкурсу-огляду

Щорічно Міністерством соціальної політики України проводиться огляд-конкурс дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Мета конкурсу – підвищення рівня якості надання послуг у сфері в цієї сфері, узагальнення та поширення кращого досвіду.

У лютому 2017 року Департаментом оздоровлення та санаторно-курортного лікування Мінсоцполітики України проведено підсумковий етап огляду-конкурсу за такими номінаціями: дитячий заклад санаторного типу, позаміський заклад оздоровлення та відпочинку, табір з денним перебуванням, дитячий заклад праці та відпочинку, наметове містечко.

Питання пасажирських перевезень в Луганській області на контролі керівництва облдержадміністрації

Заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів розширену нараду з перевізниками з проблемних питань щодо організації пасажирських перевезень у Луганській області.

 

У заході також взяли участь директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест, представники структурних підрозділів ОДА та правоохоронних органів.

 

Луганський обласний військовий комісаріат посів перше місце з прийняття на військову службу за контрактом у ІV кварталі 2016 року

На роботу призовної комісії покладено відповідальне завдання – забезпечення призову громадян України на строкову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань.

За рейтингом по відбору та прийняттю на військову службу за контрактом у IV кварталі 2016 року Луганська область посідає перше місце. Захищати Батьківщину вирішили 531 українець.

Соціальна мобілізація – шлях до розвитку громади

На Луганщині розпочалися семінари для груп взаємодопомоги в рамках компоненту "Мобілізація громад задля розширення можливостей в Луганській та Донецькій областях", який є частиною проекту «Відновлення управління та сприяння примиренню в постраждалих від кризи громадах України». Даний компонент виконує Український Жіночий Фонд в рамках проекту, який реалізовується структурою ООН Жінки разом з Програмою розвитку ООН за фінансування Європейського Союзу.

Президент підписав закон про посилення державних гарантій захисту прав дітей

Президент України підписав Закон України №1824-VIII «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» щодо удосконалення правового статусу служб у справах дітей». Закон був прийнятий Верховною Радою України 19 січня 2017 року.

Закон розроблений з метою посилення державних гарантій щодо захисту прав та законних інтересів дітей у відповідності до Конвенції ООН про права дитини шляхом забезпечення цієї діяльності відповідним кадровим ресурсом.

Переможні світлини з Тернопільщини та Луганщини

Найкращою світлиною Тернопільської області стало зображення Підгорянського монастиря у Теребовлі, пам’ятки архітектури національного значення. Цей Святопреображенський василіянський монастир відомий також під іншими назвами: в офіційних документах «Теребовлянський», у краєзнавчій літературі «Підгорянський» (за назвою села), інколи «Семенівський» (за назвою іншого села, що належало монастирю). До нашу часу збереглася монастирська церква Преображення Господнього, частково збереглися руїни монастиря та фортечних укріплень: брама, оборонна вежа, келії — що і видно на фото.

Результати командного чемпіонату України з легкої атлетики

Минулого тижня у місті Запоріжжя завершився командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні.

Нашу область на змаганнях представляли 12 спортсменів, виступи яких принесли залікові очки та в загальнокомандному заліку посіли 14 місце з 26 команд учасниць змагань.

Крім того, луганчанин майстер спорту України міжнародного класу Тарас Неледва виборов срібну нагороди у стрибках у довжину. Результат спортсмена 7м 29 см.

Ще одне срібло для області завоювала майстер спорту України Тетяна Пташкіна у потрійному стрибку (12 м 53см).

Юний легкоатлет встановив рекорд Луганської області

З 30 січня по 1 лютого 2017 року в місті Запоріжжя відбувся чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків (2000 р.н. та молодші).

Так,  на змаганнях луганчанин Владислав Соловйов у бігу на 400 метрів став другим з результатом 50.82 с – тим самим спортсмен встановив рекорд Луганської області серед юнаків, повідомляє управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Вітаємо Владислава та його тренера Валентина Шевчука! 

Відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку

В облдержадміністрації відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Під час засідання обговорено питання щодо освоєння коштів інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що реалізовувалися у 2016 році та внесення змін до чинного законодавства.

До уваги суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності!

З метою розширення зовнішньоекономічної діяльності, пошуку торгових та інвестиційних партнерів в інших країнах світу пропонуємо ознайомитись з Інтернет-ресурсом «Державна підтримка українського експорту». Особливу увагу просимо звернути на такі найбільш цікаві розділи:

До уваги суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності!

За повідомленням Міністерства закордонних справ Туркменістану  відповідно до Митного кодексу Туркменістану з 15 лютого 2017 року при ввезенні на територію Туркменістану товарів, що розміщені у митному режимі вільного обігу або тимчасового зберігання, разом з документами, які надаються для підтвердження даних, зазначених у вантажній митній декларації, вводиться вимога щодо надання копії митної декларації, оформленої в країні відправника.

Контактні дані Посольства України в Туркменістані:

На Луганщині відбулись консультації з питань децентралізації

Нещодавно Луганське регіональне відділення Асоціації міст України на чолі з виконавчим директором Наталією Бойко, здійснило низку виїзних консультацій. Зокрема, проведено обговорення з керівниками райдержадміністрацій міст та сіл на Сватівщині та Попаснянщині.

 

Державний архів Луганської області підбив підсумки роботи за 2016 рік

В облдержадміністрації відбулася колегія Державного архіву Луганської області. Участь у засіданні взяли  керівник апарату ОДА Ірина Калініна, заступники голів, керівники апарату й  архівних установ райдержадміністрацій, представники міських рад, трудових архівів області.

З доповіддю про результати роботи архівних установ у минулому році виступила директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська.

Державний контроль у сфері захисту прав споживачів у Луганській області

Державний контроль у сфері захисту прав споживачів

Повноваження щодо контролю за додержанням суб’єктами господарювання законодавства про захист прав споживачів визначені статтею 26 Закону України «Про захист прав споживачів».

Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба).

До уваги суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності!

На сайті Мінекономрозвитку України розміщено інформацію про рівні ставок увізного мита України, які будуть застосовуватись у 2017 році до імпорту товарів походженням з ЄС в рамках вільної торгівлі між Україною та ЄС. Із зазначеною інформацією можна ознайомитись за посиланням http://me.gov.ua/Documents/Download?id=f105ff03-caa4-4a67-92ed-7947e3bd810a.

Вимоги щодо проведення та участі в тендерних процедурах Туреччини

У рамках сприяння виходу та закріплення вітчизняних компаній на ринкe Туреччини Посольством України в Турецькій Республіці за сприянням експертів провідного турецького юридичного бюро «Sanibrahimoglu» підготовлено та оприлюднено інформацію стосовно вимог до організації та участі в тендерних процедурах Туреччини згідно положень Закону Туреччини «Про державні закупівлі».

Безкоштовні інтернет-сервіси пошуку інформації про суб’єктів господарської діяльності в Україні та закордоном

В рамках діяльності Ради експортерів та інвесторів при МЗС України підготовлений перелік безкоштовних інтернет-ресурсів в Україні та закордоном (здебільшого англійською мовою), які дозволяють перевірити різні аспекти право- та дієздатності того чи іншого суб’єкта господарювання  з метою з’ясування його надійності та доцільності введення з ним бізнесу.

Відбулися засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року щодо програмування проектних ідей до Плану заходів щодо реалізації Стратегії

У залі засідань Сєвєродонецької міської ради відбулися засідання Комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року за участю першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка, міжнародних експертів, структурних підрозділів облдержадміністрації, представників райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, громадських організацій та науковців.

Новини АТО: під обстрілами ворога опинилися важливі інфраструктурні об’єкти Луганщини

Ввечері минулої доби бойовики вдалися до обстрілів виробничих споруд Занівської насосної станції другого підйому. Внаслідок атаки об’єкт був знеструмлений, а без централізованого водопостачання залишилися близько 5000 жителів населених пунктів Тошківка та Тошківка-1. На цей час триває оцінка пошкоджень зазначеного інфраструктурного об’єкту, повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

 

Крім того, протягом минулої доби ворог 25 разів порушував «режим тиші», використовуючи заборонену Мінськими домовленостями зброю.